Lindéns Bygg klarar bygget

Lindens bygg

Med yrkeskunnighet och en förmåga att följa tidtabell har Lindéns Bygg skaffat sig ett rykte som gör att folk står i kö för att de ska uppföra deras lösvirkeshus. På det har hustillverkare de åtta snickarna som sitt första handsval när det kommer till monteringsfärdiga hus.

När Fredrik Lindén började som båtbyggare år 2003 fick han lära sig att tillverka snygga, unika och framför allt snygga snickerilösningar i en begränsad miljö som skulle tåla tuffa tag. Allt finsnickeri var honom till nytta när han år 2010 startade sin egen snickerifirma. Kunderna strömmade till och trots då bistra tider började företaget så smått växa.
– Idag har vi åtta anställda, säger Fredrik.

Han skulle gott kunna tänka sig att anställa fler och välkomnar erfarna snickare att höra av sig till honom. Lindéns Bygg bygger trähus från grunden, monterar uterum och bygger restauranginredningar. De bygger också den invändiga delen av nytillverkade stålhallar. I stort kan man sammanfatta jobben som viktiga från sina beställare.
– Vi bygger såväl lösvirkeshus som monteringshus från grunden, berättar Fredrik.

Det är till största delen privatpersoner som är kunder. De monteringsfärdiga husen kommer från Mariedalshus som har fabrik i Munkedal. När det gäller lösvirkeshusen har de kontakt med en arkitekt som säkerställer gällande standarder samt handhar den kunskapskrävande bygglovsprocessen.
– Vi har också blivit experter på att montera uterum, avslöjar Fredrik.

Att kunna gå från stort till smått kräver noggrannhet i planeringen. Lindéns Bygg tar arbeten på helentreprenad där Fredriks kompetens som samordnare med andra hantverkare kommer till sin rätt. För honom handlar det om att förvalta förtroendet från kunden att förverkliga deras livsdröm om ett eget boende.  Samtidigt utför Lindéns Bygg allt från att justera minsta fasadbräda, montera ett källarfönster eller ett sovrumsgolv.  
– Vi har vår inarbetade kundkrets som återkommande vänder sig till oss för de små jobben och det är självklart att vi ställer upp för våra stammisar, säger Fredrik.

Än så länge är det självklart för Fredrik att vara med ute på jobb. Offerter och annat pappersjobb gör han på kvällar och helger. För honom finns det inga hemligheter för att göra ett bra jobb. Först och främst är det viktigt med en fungerande kommunikation mellan kunden och utförare. Fredrik menar på att de båda behöver en tydlig bild av det som komma skall. Det ger utrymme för att lägga tid på det som sedan räknas i kundens ögon.
– Det ger även kunden möjlighet att själva göra det de anser de klarar av och vill hålla på med, säger Fredrik.

I de här fallen handlar det sällan om slutfinishen utan oftare mer om att själv ta hand om städning och ha möjlighet att ta ned antal arbetstimmar. Just noggrannheten i utförandet har gjort Lindéns Bygg till ett aktat namn från Uddevalla till Trollhättan och längs med kusten från Strömstad till Göteborg. Här lyfter Fredrik vikten av det personliga bemötandet. Han är väl medveten om att ett förvisso litet men ändå väl utför arbete i ett sommarhus kan leda till ett mycket större jobb i Göteborg.
– Det ena drar med det andra. säger Fredrik.

Här har Lindéns Bygg en liten fördel med att de anställda bor strategiskt bra till och alla fungerar väl som representanter för företaget. Fredrik har även god kontakt med andra byggare som varit länge i branschen. Det behövs när ett arbete ska utföras i tid och med kvalitet. Och det sammanfattar väl filosofin bakom Lindéns Bygg. Att alltid göra ett bra jobb, hålla tidtabell och hålla en öppen kommunikation med kunden.
– Man ska hålla på med det man kan, avslutar Fredrik.

Smedbergsv.27
45532 Munkedal
Tel.0735-264038
fredrik@lindensbygg.se
www.lindensbygg.se