Carlaplans Rör utför allt inom VVS

Det här är det lilla företaget med den breda kompetensen inom allt som rör VVS.Bolaget har kompetenta rörmokare som arbetar med service, pannbyte, nyinstallationer, renoveringar och industrier. Vid flera tillfällen har Carlaplans Rör vunnit pris på galan Årets Hantverkare i kategorin medelstora VVS-företag i Sverige och mycket talar för att de tar ännu en titel i år.

Mikael Carlsson är tredje generationen på Carlaplans Rör på Karlavägen i Tvååker. Han berättar att bolaget grundades redan år 1963 av hans far Jörgen och farfar Karl. Efter att själv ha varit i verksamheten sedan 2009 tog han över ledarskapet från sin far år 2014.
– Innan dess var jag faktiskt på en annan rörfirma, berättar Mikael.

Några milstolpar för företaget under hans styre är att de året efter hans tillträde som vd öppnade upp en filial i Varberg samt på Hantverksgalan år 2019 och 2020/2021 utsågs till årets medelstora VVS-företag.
– Det är baserat på kundernas respons för en mängd olika företag i hela Sverige så det betyder mycket för oss, berättar Mikael.

Verksamheten som sedan 1982 hållit till i en tvåhundra kvadratmeter stor industrilokal på Plåtvägen lät Mikael bygga ut med ytterligare trehundra kvadrat som stod klara år 2020 och i samma veva etablerade sig bolaget även i Göteborg– Vi har ökat i personal de senaste åren, säger Mikael.

Idag är det elva personer på lönelistan varav nio stycken är rörläggare och två har administrativa roller. Mikael beskriver Carlaplans Rör som det lilla företaget med den breda kompetensen och förklarar att de arbetar med allt som rör VVS. De arbetar med värme, kyla, vatten, avlopp, värmepumpar och utför service, pannbyten, nyinstallationer och renoveringar.
– Vi har ytterst kompetenta rörmokare med gedigen erfarenhet och utbildning, säger Mikael.

Större delen av arbetena utförs i privatbostäder även om en del industrier anlitar Carlaplans Rör. Företaget utför alltifrån små till stora jobb. Större projekt är ofta i avtal med kommuner och Mikael är tydlig med att de nu letar efter större projekt. Carlaplans Rör är i ett expansivt skede. Fördelen för de flesta montörerna är att ingen dag är den andra lik eftersom alla jobb är olika. Mikael uppmuntrar till utbildning och att var och en specialiserar sig på det han eller hon tycker om att arbeta med. Carlaplans Rör har exempelvis kylbehörighet och monterar och servar en hel del luftvärmepumpar.
– Jag försöker matcha jobben utifrån mina anställdas önskemål så att de trivs, beskriver Mikael.

En stor del av kunderna är återkommande och de nya som söker Carlaplans Rör gör det ofta på rekommendationer. Mikael är noga med att alltid göra ett bra jobb och lämna platsen som man själv skulle vilja finna den. Han berättar att de har en medveten strategi med sociala medier som Facebook och att det där sprider sig snabbt om man är bra eller dålig. Carlaplans Rör är ett bolag med samhällsengagemang som sponsrar innebandy och fotboll. Mikael ser det som glädjefullt att hjälpa ungdomar med en meningsfull sysselsättning. Den direkta kundvinsten kanske inte är så stor men han tänker att det är lika självklart som att stripa upp bilarna med sitt varumärke.
– Upprepning ger i längden ett resultat, säger Mikael.

Det är Charlotte, som arbetar med HR och ekonomi, tillsammans med Mikael som sköter hur deras marknadsföring ska se ut. En sak de lägger stor vikt vid är att inte visa rördelar och tekniska lösningar utan människorna som är ute på fältet.
– Det är ändå våra montörer som gör jobbet, avslutar Mikael.

Carlaplans Rör AB

Plåtvägen 5, Tvååker
Tel. 0760-482 201
carlaplansror.micke@gmail.com