BL-Båtar Lundin AB – reparerar båtar efter grundstötning eller bryggskador

BL-Båtar Lundin AB

De flesta båtägare är väldigt försiktiga med sina båtar. Men ibland kan en liten stunds ouppmärksamhet innebära att båtägaren är med om en grundstötning eller får en bryggskada på sin båt. Då kan man tryggt vända sig till BL-Båtar Lundin AB. Här får man hjälp av verkliga proffs som återställer båten till hur den såg ut innan olyckan!

Bo Lundin menar att det var en ren tillfällighet som gjorde att han började att arbeta med båtar. Han började sin yrkesbana på Gullmarsvarvet i Lysekil där han fick lära sig allt om plast; såga ur, montage av produkter, sätta skott samt att montera motorer. År 1979 flyttade han till Göteborg där han arbetade på JK-plast i Fiskebäckskil och även här lärde han sig mycket om båtar. Han startade eget företag 1983 och 5 år senare flyttade han till Kämpersvik och fick många uppdrag av försäkringsbolag. I mitten av 1990-talet döpte han företaget till BL-Båtar Lundin AB.

Företaget arbetar med alla förekommande skador i glasfiber och lackeringar av båtar. Ett typiskt jobb är att någon har haft en grundstötning eller en bryggskada på sin båt. Det här ger glasfiberskador där uppgiften är att återställa båten till original. Det här innebär även att man arbetar med utrustning, drev och motorer som skadats.

  • Vi har en väldigt god materialkunskap och vi vet hur man skall applicera materialet för att få ett perfekt resultat. Det allra viktigaste är att temperaturen är rätt, det får aldrig vara under 18 grader. Vi är också väldigt självkritiska vilket innebär att vi inte är nöjda förrän allt är perfekt. Vi vill kunna lämna tillbaka båten till ägaren med stolthet!

Bo menar att en annan av hemligheterna är att man har väldigt bra maskiner med inbyggd dammsugare. Det här ger en bra inomhusmiljö och ett bra slutresultat. Han har även samlat på sig en stor bank med gamla färgkoder till båtar vilket innebär att han kan få rätt färgnyans till varje båt.

BL-Båtar Lundin AB arbetar gentemot samtliga försäkringsbolag i Sverige, Norge och Danmark. Man har ett nära samarbete med Rohdins Marin som har tre anläggningar och det händer även att privatpersoner vänder sig direkt till företaget för att få hjälp.

Om du får en skada på din båt finns det många goda anledningar att vända sig till BL-Båtar Lundin AB. Här finns en lång och djup kunskap om hur man reparerar och återställer båtar. Bo har ett väldigt stort kontaktnät och kan i princip fixa allt som kunden önskar. Man är väldigt måna om att bli färdiga i tid och man gör gärna det där lilla extra för att kunden skall bli riktigt nöjd!