Luis Båtkapell & Tapetserarverkstad – hantverksskicklighet och yrkesstolthet

Om du vill få hjälp med ditt båtkapell eller dynor till båten, husbilen eller husvagnen så kan vi rekommendera att du vänder dig till Luis Båtkapell & Tapetserarverkstad. Här får du hjälp av en väldigt trevlig och erfaren tapetserare!

Luis Alberto Solorzano Ortis är uppväxt på andra sidan jordklotet, nämligen i El Salvador. Luis har alltid varit en väldigt händig person och valde därför att utbilda sig till tapetserare. År 1979 startade han en tapetserarverkstad i El Salvador och ett antal år senare, år 1988, kom han till Sverige. Här arbetade han under ett antal år på Tanumstrand, Tanums Fönster och Gustafssons Markiser. Med tiden kom en längtan att ha något eget så år 2009 startade han Luis Båtkapell & Tapetserarverkstad. I början hade han verksamheten intill hemmet, men sedan en tid tillbaka hittar man Luis på Industrivägen i Grebbestad.

Luis Båtkapell & Tapetserarverkstad arbetar med att laga båtkapell samt med nytillverkning av kapell till båtar. Det är även många som vill renovera eller beställa dynor till båtar, husvagnar och husbilar. Luis klär dessutom om inredning i bilar samt klär om möbler.

  • Jag har alltid en diskussion med kunden vad de är ute efter. Det finns väldigt många olika sorters skumplast till dynor och jag brukar rekommendera att göra ”goa” dynor till båten, husvagnen eller husbilen!

Luis menar att det är väldigt viktigt att göra mallningen av dynor eller kapell på rätt sätt. Ett exempel är att ju fler lager man lägger när man gör ett kapell till en båt, ju mer drar symaskinen ihop tyget. Det är därför väldigt viktigt att veta hur varje moment påverkar slutresultatet och därmed passformen. Här kommer Luis långa erfarenhet verkligen till stor nytta!

Verksamheten har nu funnits i 12 års tid och ryktet om Luis hantverkskunskap har spritt sig långt utanför kommunens gränser. Företaget har hjälpt kunder allt från Norge i norr till Göteborg i söder och man har även ett samarbete med båtfirman GBM i Havstenssund.

Luis Båtkapell & Tapetserarverkstad känns verkligen som en trygg verksamhet att vända sig till. Luis har väldigt lång erfarenhet av sitt yrke och han har en stor yrkesstolthet. Allt han gör, det gör han med själen och han vill alltid leverera ett gott jobb som skall hålla länge. Att han även håller väldigt rimliga priser för arbeten av högsta klass gör att man gärna vänder sig hit!