Lindas Salong – här får du hjälp att hitta en ny frisyr

Lindas Salong

Mitt i vackra Grebbestad hittar vi Lindas Salong som drivs av Linda Vindahl. Här får kunderna hjälp av en erfaren och duktig frisör som verkligen lägger ner sin själ i att skapa vackra och snygga frisyrer.

När Linda Vindahl skulle välja yrke utbildade hon sig till kock/kallskänka och flyttade till Göteborg där hon jobbade i några år. Efter en tid fick hon ett arbete inom bilindustrin på IAC i Tanumshede och på fritiden ägnade hon sig åt sitt stora intresse, att klippa människor.
– Jag började att fundera på vad jag ville göra med mitt liv. Skulle jag verkligen arbeta resten av livet inom industrin när jag är en kreativ person? Det var då som jag bestämde mig för att utbilda mig till frisör på en utbildning i Trollhättan. Ett beslut som jag aldrig ångrat!

Efter utbildningen började Linda som lärling på Salong Onyx i Strömstad år 2008. Året efter köpte Salong Onyx en frisörsalong i Grebbestad och här arbetade Linda i många år och byggde upp en trogen kundkrets. När ägaren ville sälja år 2015 så beslöt sig Linda för att ta över salongen, det var ju här hon trivdes och det var här hon ville fortsätta att jobba.

Lindas Salong arbetar framför allt med klippning och färgning, men ibland finns det även kunder som vill ha permanent eller håruppsättning.
– Det allra viktigaste vid en klippning är att ha en plan för kundens hår så att man vet varför och vad man gör för att nå det önskade slutresultatet. Jag delar in håret i olika sektioner och vid varje klipp måste jag veta varför klipper jag just där och varför jag använder just den här klipptekniken.

Många kunder färgar håret i samband med klippningen. Linda har provat många olika produkter inom färgning för att hitta något som är skonsamt för både kunden och frisören, samtidigt som det ger ett riktigt bra resultat. Hon är väldigt glad över att ha hittat hårfärg från ”Original Mineral” (OA) från Australien som är ammoniakfri, PPD-fri och resorcinolfri. Färgen är allergivänlig, är ett bra miljöval och ger även ett riktigt bra resultat.

Lindas salong har ett brett spektrum av kunder där många bor i kommunen, men det är även många norrmän som har fritidsboenden här som besöker salongen. Linda menar att kunderna efterfrågar alltmer avancerade behandlingar med flera olika nyanser i håret. Hon arbetar även med ”Balayage” som är en sorts frihandsmålning direkt på håret.

I dagsläget har Linda inga anställda på salongen, men under hösten har hon fått en lärling, Joella Ahlström. Det innebär att salongen även kan erbjuda elevklippning för de kunder som så önskar.

Det finns ju ett antal salonger att välja mellan i Tanums kommun. Varför skall man vända sig till Lindas Salong?
– Jag har arbetat som frisör under många år och brinner verkligen för det jag gör. Jag har alltid en plan när jag börjar behandlingen så att jag kan få ett riktigt bra slutresultat. Jag älskar när ett hår inte gör som jag vill, det är en riktig utmaning för mig! När kunderna vill ändra färg så tänker jag ofta på nästa steg, hur kan jag göra det snyggt idag samtidigt som vi förbereder för den större förändringen nästa gång? På det här sättet hjälper jag kunderna att få nya och snygga frisyrer!


Nedre Långgatan 28
45772 Grebbestad
Tel. 0525-61910
www.lindassalonggrebbestad.se