Tessas Tassar – certifierad hundfrisör

Den vanligaste anledningen till att besöka en hundfrisör är att hundägaren upplever att deras hund har fått problem med pälsen och att de inte vet hur man skall lösa problemet. Det är då man kan vända sig till Tessas Tassar och här får man hjälp av Therese. Hon har ett genuint intresse för hundar, relevanta utbildningar och är verkligen mån om att göra ett riktigt bra jobb. Dessutom är hon en väldigt positiv person vilket smittar av sig på såväl hundarna som på hundägarna!

År 2010 skaffade Therese Jakobsson hund för första gången och valet föll på en dvärgpudel. Therese blev snabbt intresserad av hur man sköter hundens päls på det bästa sättet. Hon gick därför en 1-årig kurs där hon utbildade sig till hundfrisör på ”Hundens Hus” och här fick hon lära sig att klippa hundar med både maskin och sax, trimma strävhåriga hundar, kloklippning med mera. Som ett komplement till denna utbildning har Therese även gått en utbildning för att ta bort tandsten på hundar med hjälp av ultraljudstandborste.

I maj 2021 startade hon Tessas Tassar i nyrenoverade lokaler i den centrala delen av Tanumshede. Therese är väldigt inredningsintresserad och har verkligen skapat en fräsch och inbjudande miljö för såväl människor som hundar!

Tessas Tassar

Tessas Tassar är en salong där hunden kan få hjälp med pälsen, tassarna och tänderna. Vardagsklippning är det vanligaste paketet och här ingår bad, föning samt kloklippning av hunden. Therese har delat in i prislistan från XS-hundar till L-hundar och prislistan börjar på 695 kr för de minsta hundarna. Tessas Tassar erbjuder även separat bad och föntorkning, separat kloklippning, öronrengöring samt trimning. Therese använder ett högkvalitativt schampo och balsam till hunden i form av ”K9 Aloe Vera” som är väldigt skonsam för hundens päls. En av de senaste trenderna är ”Asian Fusion” där man klipper hunden på ett visst sätt så att de ser ut som nallebjörnar. Så här finns alla möjligheter att hitta en behandling som passar för just din hund.
– Det är väldigt viktigt att ha ett riktigt gott bemötande av både hunden och hundägaren. Ibland får man jobba lite mer med vissa hundar, men det brukar fungera väldigt bra!

I dagsläget arbetar Therese halvtid i en annan verksamhet och halvtid på Tessas Tassar, men i framtiden vill hon gärna arbeta på salongen på heltid. Trots att hon bara har haft öppet i några månader så går ryktet och hon har redan fått kunder som kommer från hela Tanums kommun, angränsande kommuner samt från Norge. Oavsett om du vill hjälp med pälsen, klorna eller tänderna på din hund så är ett besök på Tessas Tassar att verkligen att rekommendera!

Affärsvägen 1
45730 Tanumshede
Tel.076-0278709