Tuks Thaimassage löser upp knutarna

När muskler krånglar, värker och låser rörligheten kan en stunds Thaimassage göra underverk. Här sammanförs akupunkturens tryck mot utvalda punkter med yogans stretchövningar. Många problem kan även lösas med en thailändsk fotmassage som påminner om zonterapi.

Alla kallar Udoen Kaewwiroj för Tuk. Sedan år 2005 driver hon Tuks Thaimassage som finns i både Grebbestad och Strömstad. Till henne kommer personer som har ont i kroppen för att få sina besvär åtgärdade. Själv lärde hon sig tekniken av sin moster som arbetat med massage i hela sitt liv. Det handlar om att använda sin egen kropp så effektivt som möjligt och att hjälpa andra utan att skada sig själv. I vissa fall innebär det att massören går på den behandlades rygg,
– Det är väldigt verksamt på trötta gamla muskler, berättar en kund som tar igen sig med en kopp te efter avslutad behandling.

En fullständig behandling tar två timmar och därefter går det att välja entimmes behandlingar när hon vet vad hon har att arbeta med. I första hand ger hon inte avkopplande behandlingar utan tar hand om problem. Med åren har Tuk skaffat sig en blick för vad som varje kund skulle må bra av och vad som hon först ska åtgärda. Hon förklarar att hon i början av behandlingen skannar av status för höfter, leder, nacke, hjärta, mage, från större muskelgrupper ned till de minsta i händerna. Först använder hon sina tummar och fingrar för att känna, sedan använder hon armbågar och fötter för att komma åt på djupet.
– Jag kan bland annat åtgärda ryggskott, idrotts- och förslitningsskador, berättar Tuk.

Den behandlande massagen kan stundvis göra ont men det blir bra i slutänden. För Tuk handlar det om att hålla en kommunikation med sin kund och förklara vad som sker under processen och vad resultatet kommer att bli. Det har hänt att hon upptäckt saker under sin behandling där hon rekommenderat sina kunder att uppsöka läkare.
– På så sätt fick en dam reda på att hon hade en tumör i sin mage som kunde behandlas innan den han växa och bli farlig, berättar Tuk.

Det vanligaste är ändå att hon behandlar smärta i händer, nacke, höfter och rygg, svullna fotleder och återkommande krampsymtom. Andra har fått hjälp med att bota kronisk huvudvärk eller förkrympta muskler. Tuk förklarar att det inte handlar om underverk eller mystik utan om erfarenhet som samlats i hundratals år i sydöstra Asien.
– Det handlar om att se människan, säger Tuk.

Nöjda kunder sprider ordet om hennes förträfflighet. Bland annat har hon en kund som fått större delen av sin bekantskapskrets och hela sin släkt att komma till henne för att lösa knutar och problem de haft med sin kropp. Idag mår de flesta av dem mycket bättre. Själv utgår Tuk från Grebbestad och har en anställd i Strömstad. Filosofin är densamma. Kom som du är och gå hem som dig själv.

Tuks
Thaimassage

www.tuksthaimassage.se

Östra Långgatan 16
Grebbestad
0702-406 384

Karlsgatan 5
Strömstad
0768-344 999