Björklunds Bohagstransporter fixar flytten

I Västerås finns det en firma som är specialister på bohagsflytt. De gör det smidigt och kan ta helheten med packning, emballering, magasinering och andra vanligt förekommande uppgifter för dem som så önskar. De är kända för att inte dra benen efter sig.

Johan Björklund är uppvuxen i en flyttfamilj. Han arbetade i sjutton år på sin fars flyttfirma men ville inte ta över bolaget rakt av den dagen han fick erbjudande om det. I stället skapande han år 1996 Björklunds Bohagstransporter AB, köpte loss en bil och tog med sig en del personal. Den första tiden var det riktiga hundår då verksamheten precis gick runt.
– Det blev mycket och dyrt på samma gång, berättar Johan.

Vad som framför allt kostade var en femtio kubikmeter stor lastbil samt personal. Med tiden utökades verksamhet med tre mindre lastbilar samt ett släp till den stora. Nu har de bilar från sex kubik upp till hundra kubik. Och de klarar även av de riktigt stora jobben.
– Då kommer vi med hela åkeriet, skrattar Johan.

Johan beskriver sin filosofi som att kunden alltid ska vara nöjd efter utfört arbete. Och det med såväl arbetet som priset. Att han förespråkar kvalitet framför kvantitet och att det en gång kommer visa sig. Ryktet om Björklunds Bohagstransporter förträfflighet spred sig snabbt som ringar på vatten och fler samt bättre betalda arbeten började dyka upp. För att göra de kunderna nöjda och arbeta långsiktigt krävs det en seriositet och vilja att hela tiden göra ett bra jobb. Enligt Johan är Västerås en för liten stad för att göra ett dåligt jobb. De är beroende av sitt förtroendekapital och att tidigare kunder tipsar om dem.
– I slutänden är det alltid en nöjd kompis, granne eller faster som genom sin erfarenhet tipsar om oss, säger Johan.

Till stor del arbetar Björklunds Bohagstransporter med bohagstransporter. Johan uttrycker att en sak som skiljer dem åt från andra flyttfirmor är att de har en utförlig dialog med kunden innan där de med bilder från hemmet kan avgöra hur lång tid det tar och vad det kan komma att kosta.
– Mailade bilde spar på miljön så det är en bra sak, säger Johan.

Björklunds Bohagstransporter erbjuder nedpackning, emballering och uppackning efter ritning samt magasinering om det skulle komma på fråga. Johan pratar om vikten av service och möta kunden efter deras behov och önskemål. Det är älskad konst och arvegods med högt affektionsvärde de får ansvar att flytta från en plats till en annan. Därför gör de vid behov hembesök för att säkerställa säkerheten vid transport av ömtåliga föremål. Björklunds Bohagstransporter hjälper också till att flytta till eller ifrån utlandet.
– Vi utgår från Västerås men kör i hela Europa, säger Johan.

Vartefter företaget växt har behovet av ett kontor visat sig. Johan vill inte sluta vara ute. Han är stolt över att vara flyttgubbe. Så sedan tre år tillbaka arbetar Johans fru Annelie på kontoret och sköter det administrativa. Det är också hon som får den första kontakten med kunder som höra av sig och vill ha hjälp med sin flytt.
– Men krisar det sig ute på fält går även jag ut och hjälper till, säger Annelie.

Hon berättar att de under och efter pandemin haft en hel del företagsflyttar. Först skulle kontoret flytta hem till de anställda och nu ska det tillbaka. Det Björklunds Bohagstransporter tagit till sig är att kommunicera vad som sker, hur lång tid det tar och hur de kan störa verksamheten så lite som möjligt. I flera fall har de lyckats utföra stora flyttar utan att verksamheten behövts pausas.

Johan poängterar att struktur och noga planering är grunden för allt arbete. Själv gillar han att ta i och det drivet har de anställda tagit till sig. Björklunds Bohagstransporter är kända för att vara ordentliga, effektiva och serviceinriktade.

Kokillgatan 2, 721 33 Västerås
Tel. 021-301804 / 021-301805
Mob. 070-661 77 31
info@bbtab.sewww.bbtab.se