Färgsättarn i Skaraborg sätter färg på tillvaron

Vi besöker ett företag som koncentrerar sig mer på att utföra ett högkvalitativt jobb och leverera en bra produkt än att marknadsföra sig. Färgsättarn i Skaraborg utför allt inom måleri invändigt såväl som utvändigt.

Det äkta paret Elin och Johan Dahlstrand driver Färgsättarn i Skaraborg AB tillsammans. Johan som vd och huvudsaklig arbetskraft och Elin som medhjälpare och stöd. Johan har sedan han tog studenten 2009 haft en önskan om att driva eget, vilket förverkligades i juli 2021. Småbarnsåren hade passerat och båda två kände att det var dags att våga förverkliga drömmen.
– I en familj behöver båda parter vara med för att ett företag ska fungera, säger Elin.

Färgsättarn i Skaraborg

Hon beskriver hur omställningen från att båda lönearbetar till att intäkterna bli mer osäkra och det behöver bygga på ett samförstånd och en gemensam tro på att det kommer att fungera. Så i uppbyggnaden av Färgsättarn i Skaraborg var båda engagerade och delade arbetet med att spåna på idéer, skriva en affärsplan och göra budgetar. Det skulle vara ordning på papper och ekonomi. Och namnet skulle sticka ut.
– När jag målade väggarna i en villa kom jag på att det var det jag gör. Jag sätter färg på saker, berättar Johan.

Från början utförde han i huvudsak allt arbete själv ute hos kund. Och vartefter ryktet om hans förträfflighet spred sig, tillslöt fler nya förfrågningar. Kunder till Färgsättarn i Skaraborg brukar säga att Johan är noggrann och duktig i sitt hantverk. De talar gärna om för andra att han gjorde jobbet i tid, till överenskommet pris och med en finish som överträffade deras förväntningar. Flera av dem sätter Färgsättarn i Skaraborg som en av de absolut bästa måleriföretagen de anlitat.

Och Johan har erfarenhet. Han utbildade sig på Kavelbro i Skövde för att sedan ta anställning på en liten målerifirma med två anställda och en ägare. Där utförde han sitt gesällprov innan han bytte till ett företag med ett tiotal anställda och sedan ytterligare ett riktigt stort företag med fyrtio anställda. På ett sätt kan man se det som en stabil väg för att lära sig allt om utvändigt och invändigt måleri samt samla tekniker som utmärker en riktigt duktig hantverkare. 
– Det ska vara hög kvalitet på de jobb vi utför, säger Elin.

Hon beskriver att det är de små detaljerna som tillsammans utgör helheten. Johan beskriver henne som perfektionist och säger att hon är den ”strängaste besiktningsman” han mött och skrattar. Allt ska vara perfekt och kunden ska vara helnöjd när de lämnar ett jobb.
– Jag är väldigt petig, erkänner Elin.

Det kan vara en av förklaringarna till att allt fler söker Färgsättarn i Skaraborgs tjänster. Många vill att ett hantverksjobb ska se ut som att det är utfört av en perfektionist och förfrågningarna ökar.

Sommaren 2023 anställde Färgsättarn i Skaraborg en målare till vilket gör att företaget idag har två målare. Samtidigt kom Elin in i företaget på allvar som anställd för att ta hand om det administrativa arbetet som bokföring, fakturering och räkna på offerter. Hon är även med ute på jobb där hon är med som hantlangare, täcka ytor och göra annat hon kan.

De är båda medvetna om att det i nuläget inte är ett ordinarie sju till fyra-jobb de har utan att de arbetar en del kvällar och helger när det behövs. Dock anser de att det är värt det för friheten att styra sin egen tid.

Hög kvalitet och hantverksskicklighet utmärker Färgsättarn i Skaraborg

I dagsläget bedriver Elin kontoret hemifrån och Johan har inrett garaget som verkstad och lager. Här har han möjlighet att pensla på bräder och lister som han tar med sig till ett bygge vid ett senare tillfälle. Framöver tänker de sig renodlade företagslokaler i Skövde.

Som småföretagare handlar det om att hitta effektiva och funktionella lösningar. Här hjälper Elin och Johan varandra med idéer och sätt att förverkliga dem.
– Vi försöker hitta möjligheter och ett effektivt arbetssätt som spar tid utan att tumma på kvaliteten, säger Johan.

Han och Elin är väl medvetna om att tid kostar pengar och att ett effektivt arbetssätt låter Färgsättarn i Skaraborg erbjuda en prisbild som tilltalar deras kunder.

En del typiska jobb som Färgsättarn i Skaraborg utför är målning och tapetsering av nyproducerade villor, andra jobb är renoveringar. Ett mer speciellt jobb som Färgsättarn i Skaraborg gjorde åt ett större möbelföretag var att måla upp ett cirkustält i ett tak. Johan fick använda såväl sin kreativitet som erfarenhet för att lista och räkna ut hur färgerna skulle mötas för att ge ett tredimensionellt intryck. Resultatet blev lovordat, fotograferat och visades upp i tidningar.

De flesta av kunderna har varit villaföretag eller byggare men Johan och Elin öppnar upp för fler privatkunder. Invändigt utför de allt från omtapetsering och målning av lister, köksluckor, väggar och möbler till utvändig målning av fasader och fönster samt oljning eller lasering av trall.
– Vi utför alla förekommande måleriarbeten, avslutar Johan.

• Invändig & Utvändig målning
• Tapetsering

Johan Dahlstrand
Tel. 0708-573545

Utgår från Skövde

fargsattarn@outlook.com