Feiffbygg – en komplett partner för ditt bygge

Feiffbygg

En lokal byggfirma som lever med sina kunder på orten behöver leverera kvalitet på alla sina jobb. Vi besöker ett företag vars trygga arbetare utför allt inom byggnation och renovering. Feiffbygg jobbar med ROT-avdrag och månar om sitt varumärke.

Tim Feiff valde tidigt en praktisk yrkesinriktning och gick byggprogrammet på gymnasiet. Därefter var han anställd i ett par stora företag och några mindre för att lära sig om hur det var att arbeta med såväl små jobb som riktigt stora projekt. Efter ungefär tio år tog han steget och blev sin egen. Han tycker om när det händer saker omkring honom.
– Jag har byggt allt från hotell i Göteborg till altaner här i området, berättar Tim.

Hans efternamn har han spårat tillbaka till 1400-talets Skottland men själv räknar Tim sig som genuin Stenungssundsbo. Feiffbygg började som enskild firma men vartefter ryktet om Tims förträfflighet spred sig och nöjda kunder rekommenderade andra att anlita honom ökade omsättningen och behovet att ändra företagsform. Sedan april 2016 är Feiffbygg ett aktiebolag med tre snickare utöver Tim samt en städavdelning som drivs hans fru Annika.

Feiffbygg

Feiffbygg utför alla typer av snickeriuppdrag

I första hand utför Feiffbygg renoveringar, tillbyggnader och byten av tak och fasader åt privatpersoner. De utför allt ifrån att byta källarfönster och mindre altanbyggen till nybyggnation utav förråd, Attefallsstugor och villor. Tack vare bra samarbeten med andra företag inom branschen så har Feiffbygg förmågan att ansvara för en totalentreprenad och underlätta för kunden. Tim är väl medveten om att Stenungssund är en alldeles för liten ort för att kunna göra ett dåligt jobb på. För att behålla sitt goda rykte behöver man göra sitt bästa varje dag och på varje jobb.
– Vi har en bra grupp nu där alla kommunicerar bra med våra kunder, säger Tim.

Han beskriver skillnaden mellan större byggen där snickarna aldrig möter sina kunder och sättet de arbetar på där de ofta kan bli sittande med kunden i deras kök under sina projekt och diskutera hur ett arbete ska genomföras på bästa sätt.
– Vi kommer väldigt nära våra kunder, säger Tim.

De tankarna återkommer också i företagets motto som är att vara kreativa med fokus på kvalitet och ansvar. Feiffbygg är specialister på totalrenoveringar där allt det gamla tas bort och ersätts med nytt, säkert och efter kundens önskemål. Tim menar att Feiffbygg hjälper sina kunder att förverkliga sina drömmar.

Feiffbygg utgår från Stenungssund men har hela Västra Götaland som sitt arbetsområde. Några direkta planer på att växa för växandets egen skull tror Tim inte på i dagsläget. För honom handlar det mer om att förädla det han och hans snickare är bra på och behålla hjärtat i verksamheten. Ändå har de investerat i nya lokaler och byggt upp möjligheter för att arbete med eget finsnickeri.
– Jag tycker om när det händer saker, säger Tim.

Han tror att det som behövs för att ett projekt ska lyckas är god planering och gedigen projektering. Det går liksom inte att slarva med grunden. Därefter är det att vara duktig på sitt arbete och kunna sitt hantverk. Viktigast är ändå kommunikation. Byggare och kund, huvudleverantör och underleverantör samt mellan alla på Feiffbygg. Alla ska veta vad som är på gång, vad som står på tur och när det ska vara klart. För Tim är det viktigt att ett jobb ska utföras i rätt tid, till överenskommet pris och helst vara lite bättre utfört än vad som var förväntat.

Munkerödsv. 2, Stenungsund
Tel.0709-426405
tim.feiff@feiffbygg.se
www.feiffbygg.se