Irmas Garage kan vara billigast i Norden

Irmas Garage

På Irmas Garage i Stora Höga vill man underlätta livet för sina kunder och därför har de samlat allt som behövs för ett tryggt bilägande på ett och samma ställe. Det finns däck till försäljning, service av AC, utrymme för motorbyte samt kunskap för att tillverka nycklar. Här är en service väldigt prisvärd samtidigt som den innehåller all punkter som biltillverkaren kräver samt några fler för att förebygga framtida problem.

När syskonen Ivan, Irma och Valentina Saboleec växte upp drev deras pappa bilverkstaden Irmas Garage som Ivan sedan kom att ta över. För fyra år sedan grundade han även bolaget Irmas Bildelar som samexisterar med verkstaden. På bilverkstaden utför man allt från service, reparationer, försäljning av däck och däckbyte till programmering, trimning, hjulinställningar tillverkning av nycklar samt service av AC.
– På Irmas Garage görs alltifrån däckbyte till motorbyte. Kompetensen är extremt bred, säger Valentina.

En bilservice här sker helt enligt biltillverkarens rekommendationer och vid reparationer används originaldelar av högsta kvalitet. Ändå klarar Irmas Garage av att hålla riktigt låga priser, ofta blir det mer än halva priset jämfört med en märkesverkstad. Hemligheten enligt Ivan är att arbeta med stora volymer och att mekanikerna vet vad de gör. Det kräver erfarenhet, kunskap och att hålla sig påläst om allt nytt som kommer.
– Vi har nästan tretusen bilar per år, säger Ivan.

Han gör själv de flesta elektroniska jobben och låter sina fyra anställda ta hand om mekaniken. Sättet de jobbar på kräver lite extra av hans personal. De behöver vara på tå, arbeta effektivt och ta egna beslut. Han ser dem som delar av en större familj och han litar fullständigt på dem.
– Har man bra mekaniker fungerar det, säger Ivan med ett leende.

På Irmas Garage har alla som arbetar en vilja att hjälpa sina kunder med lite mer än vad som står i instruktionsboken. För dem innebär arbetet med att vara bilmekaniker mer än att läsa av felkoder. De vill åtgärda ett problem från grunden så att det inte uppstår igen. Ibland kan de innebära många timmar och ibland dagar av felsökning. Problemet ska hur som helst fixas. Ivan säger att de har möjlighet att ta emot en riktigt duktig mekaniker som vill arbeta på ett ställe där man uppskattas för sitt kunnande.

Irmas Garage har en medveten strategi för att ta hand om sina kunder. För Ivan och Valentina handlar det om att sätta kunden i fokus, lyssna på vad de verkligen vill ska göras och hålla sig till det. Det innebär också att vara tillgänglig när behovet är som störst. Därför håller de stängt över julen men öppet under hela sommaren.
– Vi gör heller inga onödiga saker utan håller oss till det som efterfrågats, säger Valentina.

Hos Irmas garage ska man känna sig trygg

Alla som jobbar här har en yrkesstolthet att värna om och vill vårda verkstadens goda rykte. Att det sedan innebär lite extra arbete bjuder de på. Viktigast är att kunden blir nöjd.
– Ingen ska komma hit och bli överraskad för vad det kostade att lämna in bilen på verkstad, säger Ivan.

Han vet att nöjda kunder kommer tillbaka och jobbar därför med överenskommet pris. När kunden lämnat in bilen för service eller reparation så är priset satt och det ändras inte.
– Men vi är inte robotar så uppstår problemet igen är det bara att komma tillbaka utan att vi tar betalt för det, säger Ivan.

Samarbetet med det egna bolaget Irmas Bildelar gör det enklare för verkstaden att hålla nere sina priser. När det inte finns en tredje part som ska ha sin del av förtjänsten finns det ett större utrymme att spela med.

Med Irmas Bildelar har Ivan också en förhoppning om att kunna hjälpa andra verkstäder med leverans av högkvalitativa bildelar. De har idag en butik för försäljning av bildelar i anslutning till verkstaden samt en fungerande bildelsutkörning. På lager för direkt leverans finns alltid framvagnsdelar, bromsar, filter och andra förbrukningsvaror.

Tanken är att det ska vara öppet för samarbetspartners som inte vill låsa sig till någon av de större kedjorna. Sortimentet är heltäckande och samtidigt med lägre priser än hos sina konkurrenter. Verksamheten är tillgänglig för verkstäder från Göteborg och upp mot trestad.
– Vi är billigare än alla andra fast med samma varor, säger Ivan.

Han tillägger att verkstäder som är intresserade av sänka sina kostnader för bildelar kan höra av sig till honom för att höra hur ett samarbete kan se ut.

0768-122625

073-6188133

www.irmasgarage.se • Selins Väg 3, Stora Höga