Lejas Café bjuder på kvalitet och hemtrevnad

Lejas Café

Hög kvalitet är ledordet för personalen på Lejas Café. Och det gäller allt från färska och väl utvalda råvaror till belysningen, mottagandet och bemötandet. Här ska man som gäst känna sig välkommen, sedd och uppskattad. Det gör man och alla är välkomna.

På Kungstorget i Uddevalla ligger Lejas Café och det går inte att hitta ett så mycket bättre läge. Här är det stilrent, genuint, trevligt och framför allt riktigt gott. Caféet grundades den första december 2008 i en ungefär hundra år gammal charmig byggnad och firar femtonårsjubileum med lite goa erbjudanden som ägaren Baki Sahini uttrycker det. Ja, han är från Göteborg och har mellanlandat i Uddevalla där han nu driver rörelsen parallellt med ett par andra företag.
– Det kommer bli en del fina priser, utlovar Baki.

När han tog över verksamheten år 2021 konstaterade han att de tidigare ägarna lagt ned stor omsorg över lokalerna som de renoverat från grunden och byggt upp med stil och finess. Lejas Café är mycket omtyckt där 250 kvadratmeter bjuder på 40 sittplatser inomhus och ungefär lika många utomhus. Stor omsorg och tanke har lagt runt belysning, val av möbler och andra detaljer.
– Vi har bara gjort några mindre förändringar så det ursprungliga konceptet har fortsatt, berättar Baki.

Likt i andra populära caféer möts man av ett trivsamt sorl som inte tar över eller blir påträngande. Här är det lätt att föra ett samtal samtidigt som de luftiga ytorna gör det lätt att glida in med barnvagn, rullstol och rullator. Utformningen av miljön är mästerlig.

Till Lejas Café kommer gäster i alla åldrar och från olika platser i världen. På sommartid mycket turister och under vinterhalvåret fler från närområdet. Bland dem barnfamiljer, studenter och pensionärer. Många stannar lite extra bara för den mysiga stämningen. Det märks att Lejas Café har många stammisar, så också fyrfota med päls.
– Alla är välkomna, även alla husdjur förutom ormar, skrattar Baki.

För honom och personalen på Lejas Café är det självklart att placera kunden i främsta rummet och få dem att trivas. Det märks på små extra saker som fritt kaffe för pensionärer under bestämda tider under vardagar.

Hemtrevligt och mysigt på Lejas Café

En underbar atmosfär, trygghet och bra service är de bärande ingredienser som bildar stämningen på Lejas Café. Som grädde på moset är bakverken bland de godaste inom många mils omkrets och kaffet riktigt gott.
– Allt som vi säljer tillagas och bakas här i våra lokaler, avslöjar Baki.

Bakelserna på Lejas Café är omtalade och eftertraktade. Vid sidan av dem efterfrågas cheesecake, kladdkaka och annat sött som kakor och bullar. Men vi hittar även alternativ till det söta. Personalen börjar tidigt på morgonen med att tillverka det som säljs och avnjuts på Lejas Café. Tanken är att det ska finnas något för alla. Här kan man lätt bocka av glutenfritt, laktosfritt, sockerfritt och veganskt för både mat och dryck. Mer matiga alternativ finns i form av välbyggda smörgåsar, välgräddade pajer och pastarätter.

Rena råvaror och mycket kärlek

För att lyckas med goda bakverk krävs det bra och färska råvaror, kunskap och en vilja att göra sitt bästa. Det gör personalen på Lejas Café, det är de som bär caféet och får allt att fungera. Baki talar väl om deras kvalitetsmedvetande och vilja att hålla en hög standard.
– Vi siktar på det som är bäst för våra kunder, säger Baki.

Att Lejas Café är populärt går att utläsa av alla recensioner på sociala medier och hemsidor som rankar caféer. Gästerna berömmer kvaliteten på bakverket, den mysiga miljön och de fräscha lokalerna.
– Och kunden har alltid rätt, avslutar Baki med ett leende.

Lejas Café


Kungstorget 1
45130 Uddevalla
Tel. 0522-19090

www.lejascafe.se