Värnamo Persiennfabrik garanterar solskyddet

Värnamo Persiennfabrik

Värnamo Persiennfabrik använder sig av världsledande leverantörer, Hestra markis utvändigt och Luxaflex invändigt. De är specialister på måttbeställda produkter som är handgjorda och skräddarsys efter var kunds behov och önskemål.

Mattias Johansson började på Värnamo Persiennfabrik precis när milleniet var ungt och har följt dess utveckling i tjugotre år. Innan dess höll han på med gjuteri men ville prova något nytt. Den första tiden hjälpte han till med det ena och det andra men blev tidigt delägare i verksamheten som legat på samma plats sedan sjuttiotalet.
– Läget är bra och vi ligger mitt i stan på Jönköpingsvägen, konstaterar Mattias.

Det är inte så många år sedan Värnamo Persiennfabrik lade ned den egna tillverkningen och byggde om för att erbjuda sina kunder en härlig och mångfacetterad utställning med markiser, rullgardiner, persienner, plisséer och vanliga gardiner. Tekniken har gått framåt liksom färgkombinationer och material. Numera kan man kombinera gardiner med hissgardiner och få till en ombonad känsla som även bidrar till en skön ljudmiljö. Den gamla sortens persienner har minskat i popularitet i förmån till varianter i tyg och duettegardiner som isolerar mot såväl värme som kyla och möjliggör en energibesparande funktion.
– Den är som en cell med ett dubbeltyg, avslöjar Mattias.

Värnamo Persiennfabrik följer med i tiden

Samtidigt som Mattias lärde sig yrket från grunden insåg han att det var med invändigt och utvändigt solskydd, markiser och gardiner han ville arbeta med. Branschen är i ständig utveckling och det händer hela tiden nya saker och tillkommer innovativa material. Rullgardinerna med silverbaksida som reflekterar tillbaka solen och isolerar mot värme är en av dessa även om de aldrig kan bli lika effektiva som en utvändigt monterad markis. Markiser är kanske det som Värnamo Persiennfabrik är störst på. Både för företag och privatpersoner.
– Under pandemin var det många som arbetade hemma och märkte att de behövde skärma av ljuset, berättar Mattias.

Alla fastigheter kan eller vill däremot inte montera utvändiga produkter även om det är moderna screener som går rakt ned. Det kan vara någon form av märkning eller bara en känsla hos kund av att den utvändiga produkten förfular fasaden.
– Det kan passa på ett modernt hus men på ett gammalt hus kan det vara snyggare med markiser som sticker ut, säger Mattias.

Här ställs Mattias kunnande på prov och han kommer oftast på en lösning som är bra för alla parter. Gardiner som reflekterar värme men som går att se igenom är en lösning som tilltalar kontor och butikslokaler med stora glasytor.

Värnamo Persiennfabrik monterar allt på plats och garanterar perfekt passform. Deras produkter är handgjorda och skräddarsys efter varje ändamål. Det tar ett par veckor för varje produkt att nå Värnamo men när de väl är på plats är de exakta i passform och i precis den färg och nyans som kunden önskade sig.
– Det är ändå rätt snabbt för måttbeställda varor, säger Mattias.

Värnamo Persiennfabrik

Stil, smak och lösningsorienterat

Värnamo Persiennfabrik är välkänt och har legat länge på samma plats. Att bygga upp ett gott rykte tar tid men tar ett ögonblick att rasera. Mattias är väl medveten om att Värnamo är en alldeles för liten ort för att kunna göra ett dåligt jobb. Därför ser han till att ge varje kund lite mer än de förväntar sig.

Han erbjuder också flera grader av service för att kunden själv kan göra något åt prisbilden. Det används framför allt av privatpersoner som måttbeställer markiser och gardiner men väljer att montera dem själva. Det passar Mattias bra eftersom han under hektiska perioder hyr in personal.
– De får också tips och råd av mig när de är här för att känna och se ut vad de vill ha, avslutar Mattias.