OKQ8 Bilverkstad Uddevalla i ny kostym

OKQ8 Bilverkstad Uddevalla

I flera år var det tomt och öde i OKQ8 Bilverkstad Uddevalla. Sedan januari i år är det full fart eftersom en fullserviceverkstad slagit upp portarna. Här kan man serva och reparera nästan alla bilmärken och modeller. Och på alla jobb lämnas det goda garantier.

Man hittar OKQ8 Bilverkstad Uddevalla på Strömstadsvägen och i den återfinns med stor sannolikhet en av Sveriges mest välutbildade bilmekaniker. Att Ali Ogaili skulle arbeta med bilar när han blev stor var inget som förvånade någon i hans omgivning när han växte upp. För dem alla var det självklart att se Ali vara nära sin far som importerade och sålde bilar i Irak. Ali var dedikerad sitt intresse och utbildade sig till maskiningenjör på universitet.

I Sverige kom han först att arbeta med vågkraft i Lysekil. Det var ett projekt på sex år som aldrig kom ut på den öppna marknaden. Ekonomin i bolaget bar sig inte och Ali behövde snabbt hitta en sysselsättning. Lösningen blev att öppna en egen bilverkstad i Körveröd. Där kom han att serva bland annat taxibilar. Ett längre samtal med ägaren utav taxibolaget ledde till att Ali en kort tid därefter bytte bransch.
– Jag blev ägare till ett bolag med åtta taxibilar, berättar Ali.

Fyra av dem var specialutrustade skåpvagnar med ramp som kunde frakta rullstolsburna personer.  Ali trivdes utmärkt och han kände att han verkligen kunde hjälpa människor i deras vardag. Och om inte covid lamslagit världen skulle han ha fortsatt med verksamheten. Nu blev det inte så.
– Jag ägnade tre månader till att tänka på vad jag verkligen ville göra, säger Ali.

Svaret blev att gå tillbaka till grunden och göra något han var riktigt duktig på. När han fick nys om en bilverkstad som stått tom en längre tid vid en OKQ8-station kontaktade han ägaren och de kom överens om hur ett samarbete kunde se ut. Sedan januari 2023 hyr Ali runt 150 kvadratmeter där tre bilar kan samsas under tak med alla verktyg, apparater och liftar som behövs för att driva en modern bilverkstad.

OKQ8 Bilverkstad Uddevalla

OKQ8 Bilverkstad Uddevalla är en fullserviceverkstad

OKQ8 Bilverkstad kan utföra allt som förväntas av en högkvalitativ verkstad. Allt från bromsar och att byta olja till fullständig service med stämpel och motorbyte. Ali och hans mekaniker har ackreditering för ac som de servar och lagar samt har avtal med flera däckföretag så att de kan sälja däck utvecklade för nordiska förhållanden.
– Vi kan göra allt som behövs för bilen, säger Ali.

Med flera moderna system för felsökning kan OKQ8 Bilverkstad Uddevalla serva de flesta bilmärkena. När det kommer till reparationer eller byten av exempelvis kamrem eller växellåda önskar de flesta att det går fort. Att rätt del som behövs kan levereras snabbt till verkstaden garanterar samarbetet med Meca. OKQ8 Bilverkstad ger full garanti på alla jobb och produkter.
– Genom att skriva in registreringsnumret får jag reda på allt om bilen och vilka delar som behövs.

Att serva en bil hos OKQ8 Bilverkstad Uddevalla blir ofta hälften så kostsamt mot vad ett motsvarande besök på en märkesverkstad skulle betingat. Eftersom Ali och hans mekaniker utför service och reparationer enligt biltillverkarens anvisningar och använder reservdelar enligt föreskriven kvalitet så gäller alla garantier. Utfört arbete förs in i den digitala serviceboken och hjälper ägaren vid framtida försäljningar då det syns att det varit en ansvarsfull person som tagit hand om bilen. För att hålla sig uppdaterad med det senaste ser Ali till att alla som arbetar med honom utbildar sig kontinuerligt.
– Vi tar emot hybridbilar och gasbilar så vi behöver veta vad vi möts av när vi öppnar huven, säger Ali.

Kombination med en bensinstation och en bilverkstad i symbios har länge varit en win-win-situation för båda parter. De hjälper varandra att existera. Har en kund köpt torkarblad på macken är det bara att glida in på verkstaden som utför bytet utan kostnad. För Ali och hans mekaniker är det en självklarhet att ställa upp. Alla som blir nöjda har potential att vara en kommande kund.
– Och OKQ8 har många medlemmar, konstaterar Ali.

OKQ8 Bilverkstad Uddevalla

Strömstadsv. 50, Uddevalla
Tel. 0765-891589
37949@okq8bilverkstad.se