Store4Kidz tänker hållbart i flera dimensioner

Det udda konceptet Store4Kidz är en butik på landet som erbjuder ekologiska barnkläder från noga utvalda varumärken samt handsydda och handstickade plagg på beställning. Här finns också genuina leksaker i företrädesvis trä, presenter och en del inredning. Stilen är klassiskt och allt är hållbart.

Jeanice Karlsson i Marteröd är en sann entreprenör som varit egen företagare sedan 1998. Hon har drivit djurpensionat och sålt hushållsartiklar innan hon i september 2014 bestämde sig för att öppna Store4Kidz och sälja barnkläder och leksaker. Den 13 november öppnade hon i en liten lokal uppe på söder i Uddevalla.
– Det var för litet och det kom inte en människa, berättar Jeanice.

Efter ett snabbt byte till en lokal på drygt hundra kvadratmeter i ett bättre läge kom verksamheten i gång för att sedan börja hacka när stadens gator började grävas upp. På det följde pandemin, översvämningar i lokalen (observera plural), räntehöjningar och inflation. En mindre tålig och härdad människa än Jeanice skulle ha kastat in handduken och gett upp.
– Jag vet att det tar ett tag att etablera en verksamhet, säger Jeanice.

Lösningen för Jeanice blev att i januari 2023 säga upp lokalerna och flytta hem Store4Kidz till där hon bor. Sedan september hittar vi butiken i ett nybyggt och mysigt hus på landet. Här håller Jeanice öppet tre dagar i veckan samt efter överenskommelse. Resterande tid ägnar hon åt sin webbshop.

Personlig service och ett mänskligt möte

Egentligen föredrar Jeanice att möta kunden med ett leende och öga mot öga. Hon tycker om den lilla pratstunden, slå in paket och bjuda på den service som bara ett mänskligt möte kan erbjuda. Hon väljer att se webbshopen som ett showroom som visar upp vad butiken har att erbjuda och locka till ett besök. Samtidigt är hon väl medveten om att den är öppen tjugofyra timmar om dygnet, alla dagar i veckan och på årets alla dagar.
– Mitt koncept är mycket och bra saker för barn och gärna återbruksvänligt, säger Jeanice.

Hon har medvetet valt att tillhandahålla ett kvalitetssortiment som inga andra butiker inom ett mycket stort avstånd kan erbjuda. Hon köper in med hjärtat och kan stå för varenda pinal som finns i webbshoppen och i butiken. Leksakerna i Store4Kidz är för det mesta gjorda i naturmaterial. Det är väldigt mycket trä och tanken är att de ska kunna användas av många barn i olika omgångar, under väldigt många år. Lego görs inte i trä men är hållbart eftersom det lever i många generationer. Dessutom älskar Jeanice själv de fantastiska möjligheter byggklossarna erbjuder och minns med glädje sin egen barndom då hon fick skapa fritt med dem.

Kläderna vi hittar hos Store4Kidz finns i storlekar från nyfödd till 140 och temat är klassiskt och hållbart. Plaggen ska tåla att tvättas många gånger, ärvas och sedan säljas för att ges ett tredje eller fjärde liv. Samtidigt ska det inte vara överdrivet dyrt. Det är ekologiska barnkläder, handsytt och handstickat eller noga utvalt från varumärken som Maxomorra, Minymo och Martinex.
– Jag syr mycket själv och så även på beställning säger Jeanice.

Plaggen i butiken är ofta färgglada med populära mönster som Mumin, Pippi och Pokémon. Pippi var Jeanices egen idol när hon växte upp medan respekten för Mumin kommit med åren. Det är figurer som lever över tiden utan att åldras. Ungefär som konceptet för Store4Kidz. Saker ska tålas att användas. Om och om igen.

Store4Kidz är personligt och nära

Jeanice vill hålla mötet med kund personligt. Store4Kidz finns på Facebook och Instagram men butiken har ingen ordinär kundklubb som likt kedjorna som bombarderar sina medlemmar med mer eller mindre tomma erbjudanden var och varannan dag. Däremot har Jeanice en maillista som hon använder mycket sparsamt. Likt allt annat ska det kännas unikt att handla hos Store4Kidz.

Marteröd 128, 451 94 Uddevalla
Tel. 0706-664754
info@store4kidz.se
www.store4kidz.se