Ryds Glas Uddevalla har kunskap och kapacitet

Ryds Glas Uddevalla

Vi besöker några experter på byggnadsglas, inredningsglas, uterum, kontorsväggar och gammalt vanligt planglas. Ryds Glas Uddevalla behärskar det traditionella hantverket likväl som den nya tekniken och de är stolta över sin hantverksskicklighet.

David Hvalgren är verksamhetschef över Ryds Glas Trestad med verksamhet i Uddevalla, Trollhättan, Vänersborg och Lysekil. Ryds glas grundades i Sundsvall redan 1947 av Erik och Tyra Ryd och är störst i landet med ett huvudkontor i Helsingborg och har runt 55 glasmästerier från Malmö i söder till Luleå i norr.

Ryds Glas Uddevalla är i grunden ett klassiskt glasmästeri med allt vad det tillhör från att reparera och renovera fönster till att skära till och anpassa olika sorters glas för ramar och liknande. Samtidigt går Ryds Glas Uddevalla i bräschen för det moderna glasmästeriets mirakel där man förbättrar med energisparande, solskyddande och/eller ljudisolerat glas, bygger med hela glasfasader, för upp uterum och räcken.

På kort tid har branschen ändrats från att kunden kom till glasmästeriet med ett trasigt fönster för att få det lagat till att en byggare behöver experthjälp för att föra upp en energibesparande glasfasad. Vilket av förklarliga skäl endast kan ske på plats. Fördelningen är bortåt 60 procent på service och 40 procent på aluminiumprofiler och monterade glaspartier.
– Men vi är med i ett ben i alla områden, berättar David.

På gymnasiet utbildade David sig till elektriker. Det var inte så spännande att han ville hålla på med det på heltid så han sommarjobbade genom åren på Uddevalla glasmästeri. Där kände han sig hemma och när han efter skolan fick ett erbjudande om anställning så svarade han ja. Under två år förkovrade han sig i yrket innan han for till Norge för att arbeta som glasmontör på större projekt och byggen. I tolv års tid förflyttade han sig mellan Oslo, Bergen, Tromsö och Ålesund. När han träffade sin flickvän och det blev tal om familj infann sig lusten att flytta hem och han sökte jobb som platschef på Ryds glas i Uddevalla.
– Det visade sig att jag var tillbaka där jag en gång startade, säger David.

Under sin tid i Norge hade han missat att glasmästeriet under ett uppköp hade bytt namn.

Ryds Glas Uddevalla hänger med i utvecklingen

Vid sidan av det traditionella glasmästeriarbetet och byggnadsglas är Ryds Glas Uddevalla även stora inom inredningsglas. Här är speglar en klassiker som utvecklats med olika toner, djup och som kan skäras till i långt mer fantasifulla former än rektanglar. Lite nyare är ljudisolerade glasväggar för butiker och kontor, välvda duschväggar eller led-ljus-satta stänkskydd i kök. Tekniken har kommit till en punkt där endast fantasin sätter gränser.

Ryds Glas Uddevalla

Det viktigaste för Ryds Glas Uddevalla är ändå inte tekniken eller deras kapacitet utan den kunskap som de anställda besitter. David och hans medarbetare vet att Uddevalla är en alldeles för liten ort för att göra ett dåligt jobb. De är måna om att behålla sitt goda rykte och få återkommande kunder som vill ha hjälp i sin vardag och förverkliga sina idéer.

Alla är noga med att hålla överenskomna tider, städa efter sig och utföra jobbet så att det blev mer än kunden förväntade sig. Det ställer stora krav på de anställdas förmåga att kommunicera med kund och verkligen lyssna sig till vad som önskas. Service är ett grundläggande koncept för Ryds Glas Uddevalla.

En annan viktig inställning är att ingen kund är för liten och inget jobb för stort. Kunden som kommer med ett trasigt englasfönster till en sommarstuga kan vara en potentiell beställare av ett stort byggnadsprojekt och ska behandlas därefter. Alla kunder är lika viktiga.

En förlupen boll kan krossa glas oavsett om det sker i villaträdgården, i skolan eller i ett större bostadshus. Skadan behöver i alla lägen åtgärdas. Ryds Glas Uddevalla sätter en ära i att vara snabba i sina utryckningar och kunna hjälpa sina kunder så snabbt det går.
– Vår bas är reparationer utav glas, avslutar David.

Ryds Glas

Skruvvägen 1, Uddevalla
Tel. 0522-626060

uddevalla@rydsglas.se
www.rydsglas.se