Birgers Frida är en butik för kvinnan, barnet och lite för mannen

Birgers Frida

Mitt I centrala Vänersborg hittar vi en härlig butik med generösa utrymmen fyllda med eleganta damkläder, feminina underkläder, plagg för natten och stranden, fina leksaker, charmiga dockor och accessoarer som hattar, bälten sjalar, smycken och mycket mer. Bland annat lite strumpor, hattar och annat för herrar.

För tio år sedan öppnade Agneta Eriksson en butik med namnet Lilla Gabberåben som sålde barnkläder och lite leksaker. När klassiska Strumpan som sålde natt-, bad- och underkläder gick i konkurs år 2015 köpte hon varulagret. Efter en kort tid på Edsgatan flyttade Agneta butiken till Sundsgatan i centrala Vänersborg och utökade sortimentet med damkläder. Namnet Birgers Frida är för att hedra kompositören Birger Sjöberg och hans vissamling Fridas bok. Hon försökte få igenom Birger och Frida men Bolagsverket sa nej. Tydligen finns det en regel om att man inte får ha två namn i ett företagsnamn.
– Så nu syftar namnet på Frida och ingen annan, säger Agneta med en blinkning

Efter flytten har Agneta skurit ned på mängden leksaker men danska Maileg med sina bedårande möss och kaniner som har sin egen värld vill hon inte skiljas från. Så heller inte de charmiga dockorna Rubens barn som var och en är en egen liten personlighet. Primärt är Birgers Frida dock en butik med under- och nattkläder, baddräkter och smakfulla kläder samt accessoarer. Specialiteten är att kunna erbjuda välsittande och sensuella plagg för kvinnor med önskan om större storlekar eller behov av att kunna bära upp vackra kläder när man har en bröstprotes.
– Det kan exempelvis vara en behå från Amoena som har speciella fickor insydda för syftet, berättar Agneta.

Primärt för dam

Här finns även en del med kvalitetsstrumpor och kalsonger för herrar samt några tjusiga hattar från klassiska Stetson. Smakfullt utplacerat mellan avdelningarna hittar vi inredningsdetaljer som är till salu. Det är filtar, skålar, lustiga detaljer, inspirerande små statyer, kökshanddukar och mer, mer och mycket mer.
– Jag brukar ha med mig min dotter när vi åker på mässor och gör inköp. Hon är bra på att bromsa mig, skrattar Agneta.

Utan att besöka butiken skulle denna framställning kunna få den att kännas plottrig och ogenomtänkt men vi garanterat att så inte är fallet. När man står inne i Birgers Frida faller allt på plats. Det ena hänger ihop med det andra och den röda tråden är Agnetas sinne för kvalitet och funktion.
När man handlar på Birgers Frida kan man vara tämligen säker på att chansen att stöta ihop med någon som har ett likadant plagg. Agneta köper in i små serier och inte så många storlekar. Märkena är noga utvalda och exklusiva i sin framtoning. För damkläder handlar det bland annat om Masai, Damella och Capri Collection samt för underkläder Calida, Chantelle, Abecita, Panache och Pastunette. När det kommer till underkläder finns det en fast kundkrets som absolut vill ha ett visst märke. Agneta tänkte först bara sälja ut sortimentet men förstod efter ett tag att det var viktigt för många kvinnor att det finns kvar.

Allt vi säljer är av god kvalitet och det gynnar även de mål vi satt upp angående hållbarhet, säger Agneta.
Birgers Frida har stamkunder i närliggande städer som Trollhättan och skickar även paket med beställningar till folk som flyttat till Stockholm. Att kunderna uppskattar sortimentet är klart, Agnetas tanke om att ha något för alla fungerar.
Framför allt vill jag att det ska vara en upplevelse att komma hit, avslutar Agneta.

Sundsgatan 9A
462 33 Vänersborg

Tel. 070-7714560

info@birgersfrida.se