Snickarna i Vargön utför det mesta inom bygg

Snickarna i Vargön

För två år sedan bestämde sig två erfarna men ännu unga snickare att arbeta tillsammans. Slumpen har lett till att de mest arbetar med tak men de utför alla slags uppdrag inom bygg. De väljer att arbeta med kvalitetsprodukter och har ett stort kontaktnät med elektriker, målare, plåtslagare och andra byggfirmor.

Robert Bredh och Jocke Magnusson lärde känna varandra när de var i tio-årsåldern och valde båda att gå på byggprogrammet. Robert var färdig 2007 och Jocke året efter, sedan arbetade de på olika byggfirmor innan de i januari år 2021 beslöt sig för att göra slag i saken och stå på egna ben. De bildade Snickarna i Vargön AB. Trots att de inte arbetat särskilt mycket tillsammans kände de att de skulle fungera bra tillsammans.

Snickarna i Vargön

Mellan dem behövs inte så långa instruktioner och förberedelser utan de agerar effektivt med korta kommandon och justeringar. Den ena litar på att den andre gör det han ska göra. Annars väljer de instinktivt att fördela uppgifterna mellan sig så att arbetet flyter smidigt och slutförs med hög kvalitet.
– Vi kompletterar varandra, Jocke är bättre på vissa saker och jag på annat, säger Robert.

Ryktet om deras samspel och att göra jobbet i rätt tid och till rätt pris har spridit sig som ringar på vatten. Speciellt när det gäller tak har det lett till att Snickarna i Vargön ständigt får nya förfrågningar om de kan arbeta just på andra tak. Det är bekanta till nöjda kunder som fått höra om deras förträfflighet eller grannar som sett dem arbeta.
– Man blir väldigt exponerad när man står på ett tak, det syns hur man arbetar, säger Jocke.

Allt inom bygg

I dagsläget består Snickarna i Vargön av Robert, Jocke och en lärling. När de behöver fler händer tar de in timanställda och är det ännu större jobb samarbetar de med underleverantörer. Efter femton år på olika byggfirmor i bygden har Jocke och Robert samlat på sig ett gediget och pålitligt nätverk av kompetenta hantverkare.
– Vi kan göra det mesta inom bygg, säger Jocke.

Förutom tak har Snickarna i Vargön gjort många tillbyggnader, altaner och köksrenoveringar. Tack vare sitt kontaktnät kan Snickarna i Vargön ta på sig totalentreprenad och stå för att målningen utomhus, kakelsättningen, mattläggningen och allt som har med vvs och el att göra utförs enligt gällande lag och standard.

För Robert och Jocke är det viktigt att arbeta med produkter av hög kvalitet. På marknaden finns det exempelvis gott om underlagspapp för tak eller pannor som ytskikt som är betydligt billigare än vad Snickarna i Vargön väljer att arbeta med. De varianterna är förvisso godkända men långt ifrån lika hållbara. För Snickarna i Vargön handlar det om att göra ett jobb och veta att det håller över tid.
– I slutänden blir det en försumbar kostnad, säger Jocke.

De första tio, femton åren efter att arbetet är utfört kommer ingen märka skillnaden på en mindre bra produkt och en kvalitetsprodukt. Därefter är det bara en fråga om tid innan det ena jobbet behövs göras om. Snickarna i Vargön tänker långsiktigt. De är i branschen för att stanna och de vet att området runt Vänersborg och Trollhättan är alldeles för litet för att göra ett dåligt jobb. De lever på sitt goda rykte.

Limbodavägen 12, Vargön
Tel. 0700-487327
jocke@sivab.nu www.sivab.nu