Trestads Restaurang erbjuder god mat och billigt boende

Trestads Restaurang

Vi besöker en restaurang i Trestads centrum som serverar en populär och prisvärd buffé till lunch och à la carte på kvällen. Här finns även ett hotell och pensionat med frukost alla dagar i veckan. Alla rum har egen dusch och toalett.

Sedan december 2018 driver Jean Nakad hotellet och restaurangen Trestads Restaurang som ligger strategiskt i Trestads Centrum. Han har lång erfarenhet av restaurangbranschen men hade åren innan arbetat med ungdomar på glid och hade egentligen ingen större lust att gå tillbaka till ett ovisst egenföretagande. Men så tipsade en vän till Jean om en restaurang och ett hotell för att sedan direkt tjata på att han skulle prata med värden. Till slut tog Jean kontakt med värden och de började föra en diskussion.
– Jag tror på det här, jag ser potentialen, sa Jean till värden.

Tidigare hade restaurangen haft ett rykte om sig att husera hungriga byggjobbare och möjligen någon vilsen förbipasserande. Jean tänkte att fräschare salladsbord, en varierad meny och trevligare miljö skulle locka till sig tjänstemän och andra som arbetar på kontor. Det innebar också att dagens lunch började serveras mellan elva och tre.

Jean investerade runt en miljon kronor för att ta bort de uppenbara flaskhalsarna. Det första han gjorde var att riva ut den gamla köksutrustningen och ersätta den med nytt. Det var nödvändigt för att kunna laga god och näringsriktig mat som kom ut på en tid matgästerna förväntade sig men också för att kunna ta hand om disken som kom in.

Första året kunde Trestads Restaurang redovisa ett överskott. Framtiden såg ljus ut. Jean hade lyckats, trodde han. Sedan kom pandemin. Från en natt till en annan gick hotellet från hög beläggning till öde.
– Valet stod snart mellan att gå i konkurs eller skuldsätta mig privat, säger Jean.

Då 2020 valde han det senare, knöt nävarna i fickan och beslöt sig för att kämpa. Under två års tid arbetade han mer än vad som egentligen är möjligt. Det fanns inget annat val för honom. Tack vare hjälp och stöttning från familjen klarade han sig igenom de två åren.

Trestads Hotell

Nu blir det nytt, fräscht och välkomnande

Nu efter pandemin är Jean tillbaka med återvunna krafter. Interiören i restaurangen håller på att få en ansiktslyftning. Två nya salladskylar har redan tagit plats och en stor del av stolarna är utbytta. Snart kommer nya fåtöljer och därefter nya bord. Några har sagt till Jean att det är onödigt att investera närmare en halv miljon på möbler som sedan smutsas ned av några byggnadsarbetare som gjort Trestads Restaurang till sitt stamställe.
– Så kan jag inte tänka, alla kunder är välkomna, säger Jean.

Det visar sig på sociala medier och i direkta kommentarer. Många gillar det Jean åstadkommit med Trestads Restaurang. Numera har restaurangen matgäster från Uddevalla, Trollhättan och Vänersborg vilket är en rejäl förändring mot hur det var innan Jean tog över och då kunderna mest kom från närområdet.
– Jag planerar menyn så att det varje lunch finns något för alla att välja på, säger Jean.
För honom är det också viktigt att hålla en prisbild som lockar till besök. Han påtalar att hans största intresse inte är att tjäna pengar utan att göra något meningsfullt och ha sina kunders gillande. En del gillar Trestads Restaurang så mycket att de bokstavligen kommer dit varje dag för att äta.

Stampgatan 14
462 73, Vänersborg

Tel. 0521 – 25 53 53
info@trestadsrestaurang.se
www.trestadsrestaurang.se