Däckstället i Bor har rätt däck för rätt pris

Däckstället i Bor

Med en uttalad idé om att både kund och säljare ska vara nöjd efter affär driver Däckstället i Bor sin verksamhet i sann småländsk anda. Här är man vedveten om att det kan vara bra att sälja ett par däck en gång men ännu bättre att göra det om och om igen under en hel livstid. Här sätts kunden verkligen i fokus.

Att Claes Karlsson skulle arbeta med däck förvånade knappast någon i hans omgivning. Hans far köpte en däckverkstad i Bor år 2006 och Claes var ofta där och hjälpte till. När Claes far sedan tragiskt gick bort 2012 var Claes tjugoett år och han hamnade i valet och kvalet mellan att fortsätta driva företaget eller avveckla det.
– Med stor hjälp av mina nära och kära lyckades jag fortsätta verksamheten, berättar Claes.

Han var då heltidsanställd som snickare i Värnamo men ville ge det en chans. I dag är Claes ensam ägare till Däckstället i Bor och driver det vidare i sin fars anda med det tillägget att han utför snickeriarbeten till folk i trakten när det är lugnt i däckverkstaden. Det finns ett binamn i företaget som heter Ekholma Bygg men går under samma organisationsnummer.
– Det är många kunder som kommer hit och vet vad jag gör så jobben kommer därifrån, säger Claes.

Han hjälper även andra hantverkare och fyller på när de behöver hjälp. Under högsäsong för däckverksamheten finns däremot ingen tid för sysslor vid sidan av. Då är det full fart med att byta däck och skifta platser i däckhotellet. Det har funnits dagar då han börjat sju på morgonen och kommit hem först vid tiotiden på kvällen. Det var förvisso i början när han tog över firman, numera har han en större vördnad för privatlivet och vikten av att skilja på jobb och fritid.
– Jag har inte ångrat mig en sekund, säger Claes.

Det bästa med Däckstället i Bor enligt honom är den insikt om kundbemötande som han lärt sig, som vikten av att lyssna för att verkligen kunna hjälpa. Han uppskattar också de kontakter med företag och människor som han samlat på sig. Kanske är det något genuint småländskt eller så är det bara ett rykte. Vi tror på det förstnämnda. Att driva ett företag och upptäcka att man är en del av ett nätverk som faktiskt har betydelse för samhället får människor att växa och vilja bidra med mer.
– Det är givande, konstaterar Claes.

Däckstället i Bor erbjuder det mesta

Som kund hos Däckstället i Bor kan man sitta i en skönt ljuddämpad miljö i bekväma fåtöljer medan man väntar på att säsongskiftet blir gjort. Många väljer ändå att följa med ut i verkstaden för att få en trevlig pratstund med Claes.

Här finns alla typer och prisklasser av fälgar att välja mellan. Claes hjälper gärna till med tips och råd. För att kunna erbjuda det bästa och mesta för sina kunder är Däckstället i Bor medlem i Super Daek som är en fristående däckskedja och har tillgång till däck från alla grossister. De har däck från lägsta lågprisnivå till högsta premiumnivå. Det är kunden som får välja vad bra däck är värt.
– I slutändan är det en yta stor som en handflata som har kontakt med vägen, säger Claes.

De flesta av Däckstället i Bors kunder bor och verkar i närområdet men Claes berättar lite skämtsamt att han har tre kunder som bor i Stockholm och två i Göteborg som väljer att komma till honom för att skifta sina säsongsdäck.
– Men de har nog sommarstuga i närheten, lägger han till.

Det stämmer väl överens om vårt resonemang om småländska företagare. Många väljer att gynna de nära och lokala i stället för att välja de största och billigaste kedjorna. Det handlar om stolthet över orten och en tro på framtiden. Orten mår bra av att befolkas med små lokala företag.
– Jag är själv likadan, säger Claes.

Däckstället i Bor har också jour för brådskande ärenden. Det kan vara någon som är på förbifart, råkat få punktering och behöver komma vidare. Kan Claes så ställer han upp. För honom är det viktigt att kunna erbjuda bra service och ett bra pris.

*Däck och Fälgar – Nya och begagnade

* Däckskifte *Däckhotell

Värnamov. 20, BOR 070-3025237 * dackstalletibor@gmail.com * www.dackstalletibor.se