Pålitliga Fransson Bygg uppför allt och bygger förtroenden

Fransson Bygg

Fransson Bygg AB har i närmare trettio år byggt industrifastigheter, lösvirkeshus och utfört allt inom ny-, om- och tillbyggnadnationer. Med bred kompetens, stor säkerhet, rikligt med erfarenhet kombinerat med en vilja att lära sig om allt det nya som kommer har de etablerat sig som ett tillförlitligt byggnadsföretag i Värnamo.

Bröderna Anders och Patrick Fransson driver Fransson Bygg AB. Patrick delar sina dagar mellan att vara inne på kontoret och ute på fältet som arbetsledare medan Anders som är VD mer är låst till det administrativa arbetet och externa kontakter. Med utgångspunkt från företagets nybyggda och fräscha kontor ungefär tre kilometer från centrala Värnamo ger sig de tio anställda byggarna ut på jobb i någon av de åtta märkta servicebilarna. De arbetar två och två eller ensamma beroende på uppdrag. Det kan vara att uppföra en industribyggnad, ett lösvirkeshus eller annan typ av byggservice såsom att renovera hus. Kompetensen på Fransson Bygg är hög och det vet deras kunder om.
– Vi har en bra kundkrets här i Värnamo, säger Anders.

Oftast ger de sig inte ut på långa sträckor så de ser sig som ett lokalt byggföretag. Anders förtydligar att endast kontoret är nybyggt men att det sedan sextiotalet varit ett byggföretag som haft det lager de själva förfogar över idag. För honom känns det bra att kunna föra ett arv vidare och bibehålla en kontinuitet. Det var så Anders och Patrick själva kom in i branschen. De kom ihåg hur de i tidig ålder tillsammans med sin tredje bror fick följa med sin pappa och se allt spännande han uppförde.

Fransson Bygg startade vi två tillsammans med pappa redan 1994, berättar Patrick.
För ungefär tio år sedan löste de ut sin far som då var sjuttio år och hade börjat fundera på att göra något annat. Med sig tog bröderna vikten av att arbeta i närområdet och bygga upp ett förtroende. De lärde sig av den bästa att det tar tid att bygga upp ett förtroende och gott rykte men ett ögonblick att rasera det. Därför finns det heller inte utrymme att inte alltid göra ett bra jobb.

Fransson Bygg

Byggarna på Fransson Bygg vet vad de gör

För Anders och Patrick är det enkelt att berätta hur man lyckas med att alltid göra ett bra jobb. För det första så bygger det på tydlighet. Man talar om vad man kan och inte klarar av i tid, ger en korrekt prisbild och gör klart jobbet lite bättre än vad som vad som var förväntat. Uppstår det komplikationer tar man upp det med kund och leverantörer direkt. En rak kommunikation löser problem. För det andra handlar det om ett strukturerat arbetssätt. Hjulet är redan uppfunnet och det går bra att återanvända idén. Därför arbetar alla på Fransson Bygg som de gjort genom åren. Det kan tillkomma nya rön, lagar, verktyg, material och processer men arbetsgången är densamma i varje projekt.
Det strukturerade arbetssättet och tydligheten har alla byggare på Fransson Bygg med sig ut i den dagliga verksamheten. De vet vad de ska göra samtidigt som de har erfarenhet, kunskap och förmåga att göra det rätt. Detsamma gäller det tiotal företag som Fransson Bygg har ett samarbete för att klara av uppgifter de själva saknar kompetens och behörighet för.
– Vi är ofta totalentreprenörer men behöver hjälp emellanåt, säger Anders.

Det kan röra sig om att hyra in en kran om de fått i uppgift för att öppna upp ett tak och förstärka grunden för en ny maskin som ska in i ett industriföretag lika gärna våtrumsbehörighet, golvläggning eller plattsättning.

Bredd och spetskompetens

Fransson Bygg är välkända för sina arbeten med industrilokaler samt för att uppföra lösvirkeshus. De arbetar också med försäkringsskador där de framför allt renoverar vattenskadade kök- och badrum. Att arbeta för både privatpersoner och företag ser de som en styrka. De anställda får varierande arbetsuppgifter och i förlängningen ett roligare jobb samtidigt som företaget har två ben att stå på. Nästa år firar Fransson Bygg trettioårsjubileum. Anders och Patrick funderar på vart åren tagit vägen och konstaterar att det varit roligt och att de kommer fortsätta i samma spår.

Ditt lokala byggföretag

www.fransson-bygg.se

Nederby 2, Värnamo