Greens är personligt och prisvärt

Greens

På Greens i Värnamo får man ett leende när man stiger in i den välsorterade klädbutiken och personlig service när man ber om det. Här finns ett rikt utbud av kläder för vardag, fest, högtider, arbete och fritid. Den huvudsakliga målgruppen befinner sig mitt i livet men här finns något för alla.

År 1990 startade Helén Widerberg sin första klädbutik i det lilla stationssamhället Horda. Den liknade den gamla tidernas manufakturer där sytillbehör och dukar trängdes med kläder från bebisar till pensionärer. När banken och posten åtta år senare stängde sina kontor fann hon att det är svårt att driva en rörelse utan annat som drar så hon lade ned sin butik och sökte sig till Värnamo. Där tog hon anställning på Kläd- och Skinnkompaniet och vartefter tiden gick avancerade Helén till inköpare och senare butiksansvarig. Stefan Green som ägde butiken sålde sedan till sin syster XX som 2004 frågade Helén om hon inte ville bli delägare i butiken. XX hade sedan tidigare en butik i Nässjö som hette Greens och de valde att kalla om butiken i Värnamo.
– Sedan sju år driver jag själv Greens i Värnamo, säger Helén.

Kundkretsen i Värnamo är trogna sin favoritbutik. 2014 flyttade Greens från Kärnan till Söderport. Här vet kunderna att de kommer hitta det de söker när det gäller damkläder såväl som herrkläder och läget är förträffligt med fri parkering samt andra butiker som lockar till kommers. Efter några tuffa år med pandemi och en ökad näthandel tror Helén att läget är på väg att stabilisera sig. Hon ser att många av hennes kunder väljer att handla i fysiska butiker eftersom de tycker om att prova, känna och se de plagg de köper.
– Våra kunder är mestadels medelålders och uppåt även om det naturligtvis finns de som är yngre, säger Helén.

Greens är en mixbutik för både dam och herr

Helén som ursprungligen utbildade sig för att arbeta inom vården har alltid haft ett stort intresse för form, färg och att sy har valt en karriär som gör att hon får arbeta med det hon älskar som mest. Till sin hjälp på Greens har hon två anställda som delar hennes passion för kläder och mode. De klär sig naturligtvis i de kläder de säljer i butiken och fungerar på så sätt också som reklampelare och inspiration.

Alla är de måna om att sätta kunden i centrum och medvetna om att det är personlig service som gör att kunderna återkommer. Här får kunden hjälp när det efterfrågas utan att det känns pushat. Var och en ska känna att de får titta och utforska butiken i sin egen takt. Här får man ta med sig kläder hem och prova dem i sin rätta miljö.
– Kunden ska få välja själv, säger Helén.

Hon beskriver Greens utbud som plagg för tre generationer även om hon fokuserar på dem som är mitt i livet. Det ska finnas något för alla. Delen för herrar har ett imponerande stort sortiment även om större delen av butiksytan som brukligt är för damer. Greens har dessutom en sömmerska som hjälper till med att lägga upp och ta in när det önskas.

Kvalitet, stil och prisvärdhet styr inköpen

Greens tillhör en inköpsorganisation där alla butiker är privatägda men med en gemensam kundklubb. Några av deras varumärken är Cappuccini, Murrey, Ciso, Cream, Blend, Signal och Street One. Årstiderna styr utbudet. På hösten finns det exempelvis fler jackor än under våren. Just ytterplagg är för övrigt något som Helén vurmar för även om det tar mycket utrymme. De finns i olika kvaliteter, modeller och material.
– Byxor är vi också stora på. Jeans, bomullstwill, bengalin och snyggbyxor, säger Helén.

Hon vill erbjuda sina kunder mycket att välja på. Den tanken går igen i hela Greens. Det finns mycket att välja på men inte mycket av en och samma sort. Det man köper här är man tämligen ensam om. Och det är prisvärt.

Herr & dambutik för oss mitt i livet.

Prisvärda plagg där passform och känsla är viktigt. Personlig service.
www.greensvarnamo.se