Techtak är specialister på tätskiktslösningar

Techtak

Med genomtänkta och beprövade arbetsmetoder ser Techtak till att leverera kompletta tätskiktslösningar där material, skarvmetoder, systemlösningar och teknisk service ger oöverträffade tätskiktssystem för alla typer av tak.

Techtak i Småland AB grundades av Lars-Erik Flodin år 2005. Två år senare anställdes Jessica Andersson som ekonomiansvarig. Hon köpte bolaget 2017 och har sedan dess varit verksamhet som vd. Det hon inte vet om hur ett bolag ska skötas är inte värt att veta. Däremot är hon själv inte med och arbetar uppe på taken.
– Jag har mycket duktigt folk omkring mig som kan takbiten och det tekniska, berättar Jessica som är civilekonom i grunden.

Hon förklarar att hennes tid till stor del läggs på att sitta med ritningar och räkna på jobb, det vill säga kalkylering, offerering och försäljning. Utöver hennes själv arbetar tre till på kontoret. Alla måna om service samt med erfarenhet och kunnande om garantier och kvalitet. Staffan inom planering, Roger med inköp och Eva som sköter ekonomi och administration.
– Som sagt, har man bra folk omkring sig fungerar också det bra, säger Jessica.

Techtak arbetar på en högre nivå

Byggbranschen har varit och är fortfarande en mansdominerad bransch. Jessica talar av egen erfarenhet och konstaterar samtidigt att de åtminstone har en tjej som montör. Hon sticker inte under stol med att takrenovering är ett fysiskt krävande arbete med obekväma och tunga luft samt ett jobb som till största delen sker utomhus i alla väderlekar.
– De flesta takläggare tycker att värmen på sommaren är värre än kylan vintertid, konstaterar Jessica.

Techtak har i dagsläget har 12 duktiga montörer i olika åldrar där deras skilda erfarenheter gör att de kompletterar varandra väl. Behövs det fler händer hyr de in extra personal som framför allt hjälper till med att isolera taken. Fördelningen mellan nyproduktion och renovering är ungefär densamma.

Till största delen arbetar Techtak med låglutande eller helt platta tak för industrier, lager och butiker där de går in som underleverantörer åt en kontrakterad byggare. Arbetsområdet sträcker sig från Skåne i södra Sverige till Stockholm. Förvisso gör de jobb åt privat personer men oftast räknas deras jobb på flera tiotusentals kvadratmeter men inte de gigantiska projekt där man räknar hundratusentals kvadratmeter tak.
– Ute på Bredasten slutförde vi precis ett projekt på 16 000 kvadratmeters yta, säger Jessica.

Techtak har gjort taken för ishockeyarenorna i Ljungby och Växjö. För bolaget är det fördelaktigt att vara belägna i en bygd med så starka industriorter som Gnosjö, Ljungby och Markaryd. Med åren har de blivit en viktig aktör och byggare vet att de går att lita på. Techtak gör jobbet i tid, till överenskommet pris och med kvalitet.

Techtak

Det finns pengar att tjäna på täta tak

I nyproduktion kommer Techtak ofta in direkt efter att plåt på tak och väggar monterats. Den typ av tak som bolaget lägger har en beräknad livslängd mellan 30 och 35 år. Många av jobben isoleras på profilerad, så kallad TRP-plåt där sedan flera lager tätskikt försluter det. Efter att de gjort sitt jobb slutförts fortskrider bygget och golv kan gjutas.

Techtak använder sig av produkter från erkänt pålitliga tillverkare som tätskikt från Icopal, pvc-duk från Protan och stenull från Paroc. Skandinaviska producenter som vet vad det nordiska klimatet utsätter byggnader för. Jessica har märkt att det blivit tjockare isolering med åren och knyter det till energibesparande åtgärder. De flesta inser numera att det finns pengar att tjäna in på täta och välisolerade tak. Vilket inte minst är viktigt nu när viljan att sätta solceller på taken ökar.
– Tänk på att taket gärna ska hålla längre än vad solcellerna gör, avslutar Jessica.

Techtak

Hovslagarevägen 4
331 23 Värnamo
info@techtak.se

Tel 0370 187 10

www.techtak.se

Med genomtänkta och beprövade arbetsmetoder ser Techtak till att leverera kompletta tätskiktslösningar där material, skarvmetoder, systemlösningar och teknisk service ger oöverträffade tätskiktssystem för alla typer av tak.