Secnitec leder strömmen

Secnitec

I Värnamo möter vi fyra specialister på el-, säkerhet, nätverk och värmepumpsinstallationer. Bolaget heter Secnitec AB och arbetar brett med alla typer av elinstallationer.

Ägarna Jakob Nilsson och Andreas Ingelsten grundade företaget för tio år sedan efter att ha arbetat tillsammans på ett större företag. Trots det hårda arbetet är de nöjda med sitt beslut att starta eget.

Även om det inneburit mycket arbete så är det arbeten de valt själva. Första året anställdes en medarbetare. I början reste de i hela Norden för att serva en större butikskedja med tjänster inom hela sitt segment. Efter ett par år med resande valde de att istället satsa på hemmasidan. De anställde en till elektriker under andra året.

Secnitec arbetar med el-, säkerhet, nätverk och värmepumpsinstallationer

Secnitec

Alla på Secnitec är utbildade elektriker. I teamet förutom Andreas och Jakob ingår Anton och Isak. De har alla en gemensam syn på hur man förhåller sig till sina kunder. För elektrikerna på Secnitec handlar det om att ge det lilla extra. Som att fullfölja projekten under angiven tidsperiod, till överenskommet pris och att lämna arbetetsplatsen snyggare och mer välstädad än när de kom.

De får ofta beröm ifrån kunder. De vet att Secnitec utför jobbet ordentligt och enligt överenskommelse med tid och pris. Alla tjänar på en rak kommunikation. Och Secnitec arbetar för att hålla korta ledtider i allt från att räkna på offerter till att utföra arbetet.  

Secnitec arbetar i huvudsak med företagskunder, men det finns även flertal privatkunder som vänder sig till dem. För elektrikerna på Secnitec gäller det att hålla sig uppdaterade och följa med i tekniken då all teknik står i en ständig utveckling.

För två år sedan började de arbeta med kyla och att installera luftvärmepumpar. De har behörighet att utföra hela arbetet med det elektriska och vvs-installation.

Intresse för att utvecklas

Sedan mars 2022 sitter Secnitec med kontor och verkstad i egna lokaler. Där finns även lager och allt som behövs i den dagliga verksamheten. Andreas och Jakob konstaterar att deras kunder blivit alltmer energimedvetna under de senaste åren. Kunderna har också blivit mer miljömedvetna. I alla fall så har efterfrågan på elbilsladdare för elbilar ökat liksom önskemål om solceller, belysningsstyrning och konvertering till LED. De konstaterar att företag tjänar in på att byta ut gamla armaturer mot nya led-armaturer eftersom de nya är upp till 70 procent mer energieffektiva.

Secnitec installerar solceller. I första hand för större anläggningar och företag.
– 95 procent av vår verksamhet riktar sig till företag och industrier, säger Andreas.

Fördelen med Secnitec är att de är elektriker och svagströmstekniker och alla är intresserade av att lära sig nytt. Med den nya tekniken är det mer som kan strula och ställa till det. Grabbarna på Secnitec vet vad de gör.

EL – SÄKERHET – DATA – KYLA

Tel. 0370-692250 • Kalkstensvägen 18A, Värnamo