Totallager erbjuder en helhetslösning

Totallager

Allt du behöver för ett lager på en och samma plats. Totallager i Värnamo svarar glatt i telefonen och hjälper när det behövs som mest. Och dygnet runt är deras välsorterade webbshop i gång med lättförståeliga funktioner och ett användarvänligt gränssnitt.

David Persson och Anton Klasson grundade Totallager AB år 2021. De är barndomsvännerna som gått i samma klass, spelat i samma fotbollslag och känt att de velat driva ett företag tillsammans. De två kom in i branschen från två olika håll. David har arbetat med lagerlösningar i Göteborg medan Anton programmerat robotar.

Totallagers affärsidé är att erbjuda en helhetslösning för lager och leverera allt från pallställ, grenställ, pallyftare, packbord, packmaskiner, lyftbord, bänkar, skåp och tejp till avancerade hissautomater och paternosterverk. David och Anton strävar efter att de ska kundens självklara val genom kostnadseffektiva lösningar och personlig service. Genom återanvändning sparar företaget tonvis med koldioxidutsläpp samtidigt som deras kunder sparar pengar jämfört med att köpa nytt.
– Vi satsar mer och mer på materialhantering, berättar David.

Sin styrka har Totallager i David och Antons kunskaper om hur ett lager ska byggas för att vara effektivt och lönsamt. De har totalkoll på marknaden och hjälper sina kunder att hitta den bästa logistiklösningen som de sedan bygger upp på plats.
– Kunden behöver inte göra någonting. Vi monterar det gamla och sätter upp det nya, säger David.

Totallager fokuserar på kundnytta

De har sett fullt funktionsdugliga ställningar, bord och annan utrustning skickas till skroten vid ombyggnad och kommit fram till att en mer kostnadseffektiv lösning är att ta hand om äldre men fullt funktionsduglig utrustning. Med sina gemensamma erfarenheter kan de erbjuda ett hållbart alternativ som dessutom bidrar till en mer miljömedveten verksamhet.
– Alla företag är unika men behöver likväl en helhetslösning. Våra kunder ska fokusera på vad de är bra på, konstaterar David.

Inköpta hyllställ och pallställ inspekteras noggrant och Totallager garanter att ingen defekt lagerinredning slussas vidare. Balken i sig själv är kanske skavd och ser sliten ut men med ny lack och finish blir den smart upprustad. Även mer tekniska lösningar går att handha i andra hand. Ett begagnat paternosterverk som kan frigöra upp till 90 procents lageryta skapar en säker och effektiv arbetsmiljö samtidigt som handhavandet minimerar antalet felplockningar.

Totallager

Utveckling utifrån effektivitet

De utgick från sig själva när de satte ihop sin affärsmodell. Att handla skulle vara enkelt, kontakten skulle ske med en och samma person där en förståelse för verksamheten och en kunskap för vad som behövdes skulle växa fram i samband med att relationen utvecklades.
– I stället för fyra olika leverantörer så räcker det med oss, säger Anton.

En nyhet för i år är Totallagers digitala butik. I webbshopen kan kunderna själva eller med ledning av personalen på Totallager söka sig igenom ett stort utbud.

Ofta återkommande inköp som arbetsbord ligger bara ett knapptryck bort medan en komplett lagerinredning kanske man hellre vill diskutera fram en lösning på. För att bygga ett väl fungerande lager krävs det en hel del pusslande fram och tillbaka där varenda centimeter på höjden respektive längden ska användas så effektivt som möjligt.
– Det ska vara smidigt för kund, avslutar Anton.

  • Lagerinredning
  • Materialhantering
  • Montage/Demontage

Tel. 076-8361002

Repslagarvägen 4, 33153 Värnamo

www.totallager.se