Det är värt att besöka Buketten och uppleva vad de kan göra med blommor

Med företagsavtal över hela Skåne och ett rykte om att ta hand om alla detaljer samtidigt som de ser helheten växer blomsterbutiken Buketten. Utbudet är större än man först anar och femton meter kyl är bara en del av förklaringen eftersom den fylls på dagligen. Här möts man av kunnig och engagerad personal som ser gör sitt bästa för varje kund.

Annelie Wieselgren började arbeta med blommor långt innan hon utbildade sig till florist och hennes intresse för blommor är djupt grundat. Nuförtiden är hon även floristlärare på Vilan i Åkarp. För ungefär femton år sedan sålde hon sin butik i Staffanstorp och köpte Buketten i Lund som då låg på andra sidan gatan.
– Jag kände tidigt att jag behövde tänka om och göra något nytt med bolaget, berättar Annelie.

En av sakerna hon tog tag i var att flytta från de då rätt undermåliga lokalerna som ett växthus erbjuder med tunna lager mellan inne och ute. Vintertid blåste kylan igenom och sommartid upplevdes lokalerna som en tropisk djungel. När Annelie till slut hittade den nuvarande lokalen som butiken verkar i fastnade hon för takhöjden och de möjligheter den erbjöd. Här fanns utrymme för skönhet och kreativitet där ett nytt koncept kunde växa fram.
– Det tog några år innan en del kunder kom över att allt inte var som förr men vi trodde på det vi gjorde, säger Annelie.

Numera är Buketten i Lund vida omtalade för sin inspirerande miljö, service och sitt personliga bemötande. Annelie månar om att tillgodose varje kunds behov och hennes anställda lever upp till de högt ställda krav hon har på dem. Enär Annelie arbetar som lärare på halvtid har hon sett till att omge sig med duktig personal som klarar att driva verksamheten till fullo. Hon är mycket stolt över deras professionalitet, kunnande och vilja att dela med sig av sina kunskaper. Här får alla ta del av det som händer, känna sig behövda och uppskattade för att de är en del av ett team. Alla är välutbildade florister och ställer upp i tävlingar.

Allt från snittblommor till presentartiklar

Till blomsterbutiken Buketten är det lätt att ta sig och parkeringen är gratis. I Bukettens generösa utrymmena möts man framför allt av snittblommor. Kylen är femton meter lång och som fylls på varje dag med fräscha blommor. Annelie försöker hålla ned transporterna och har med det i sina beräkningar när hon beställer blommor. Eftersom deras volymer är så stora sitter hon själv med i alla auktioner utan att anlita mellanhänder.
– Vi försöker köpa från de svenska odlarna i största möjliga mån men de har haft det tufft sedan coronan med ökade kostnader för gas och el, säger Annelie.

Buketten håller även med ett brett sortiment utav krukväxter där de inriktat sig på att ha lite mer udda saker som inte återfinns i parti och minut hos andra. När vi besöker butiken har de en kampanj med färska kryddor som håller i över två år. Sortimentet är mer skarpt och självständigt. Detsamma gäller deras stora utbud av krukor och presentartiklar. Här finns allt från godis och cider till kort och studentartiklar.
– Våra kunder kommer till oss för expertishjälp och det erbjuder vi tillsammans med det personliga, säger Annelie.

Buketten i Lund erbjuder det lilla extra

Annelie berättar att Buketten gör väldigt många jobb för begravningar. Människor i Lund känner sig trygga med att få precis det som önskas i denna viktiga stund. Och här ställer de upp till hundra procent. Vilken form som än önskas på arrangemanget och hur sen beställningen än är. Buketten ser till att leverera.

Blomsterbutiken har också avtal med en mängd företag som litar på att Buketten varje vecka förser dem med blomsterarrangemang och håller deras krukväxter fräscha. Det är offentliga förvaltningar, riktigt stora företag och mindre bolag såsom mäklarbyråer, advokatfirmor och andra som vill erbjuda sin personal och sina kunder det bästa. Flera av dem prenumererar exempelvis på veckans blomma som kan bestå av en fräsch bukett som står på receptionsdisken, sprider en trevlig doft och arrangemanget känns välkomnande. Samtidigt förekommer det att större företag plötsligt kommer på att de har ett arrangemang där de planerat allt i minsta detalj men glömt bort utsmyckningen.
– Då ringer de oss och säger att de behöver tusen gula rosor till lunch, säger Annelie.

Det klarar Buketten av att leverera. Kylen fylls som sagt på varje dag och den är stor. Här får kunden ha förståelse för att det kanske inte är helt exakt nyans som levereras men rosorna är tusen till antalet och de är gula.

På Buketten ställer man upp. Det finns Allhelgonadagar då Buketten levererat över 650 kransar och 814 krysantemum till en församling och då ska vi veta att det finns långt fler församlingar runt Lund.
– Det pågår mycket jobb bakom som man inte ser, förtydligar Annelie.

Upplägget gör också att Buketten behöver två budbilar som kontinuerligt kör ut blommor till butikens kunder. De börjar dagen med att köra ut arrangemang till församlingar där det ska ske begravningar innan de återvänder till butiken för att fylla på med blomster till företag och privatpersoner. Det är en logistisk utmaning som Buketten klarar med bravur då de har en anställd som till största delen arbetar med detta.
– Vi har också plats för fler företagskunder över hela Skåne och vi är vana med upphandlingar, tipsar Annelie.

.

Lund