Boutique Chic o Chic har stil och bjuder på service

I hjärtat av Lund, på Stortorget, hittar vi Chic o Chic som är en butik för damkläder och de allra minsta. Här finner vi kvalitetskläder företrädesvis från Danmark samt accessoarer och noga utvalda inredningsartiklar. Matchningen av kläder är total och här finns något för dem som söker hållbarhet och stil.

Sedan 1993 har Susanne Jeppesen drivit Boutique Chic o Chic som säljer dam-, fest- och barnkläder i Lund. Hon berättar att de under firandet av butikens trettioårsjubileum hade ett stort event för sina kunder dit kunder och stylister var inbjudna. Det blev en uppskattad tillställning som kunderna än idag pratar gott om.

Personalen i butik bjuder in kunderna med värme och utan att vara påflugna. De består av Susanne själv och Lisa samt två tjejer som täcker upp vid behov. De delar alla Susannes bild av hur service ska fungera och sätter alla kunden i främsta ledet. Det viktiga är inte att sälja i varje given situation utan att kunden respekteras för att man kanske inte alltid vill konsumera. Försäljningen kommer vid nästa tillfälle. Eller gången därpå.
– För mig är det viktigt att personalen har det bra och de har friheten att göra vad de tycker är bäst, säger Susanne.

Hon är stolt över sina anställda och hur de förvaltar sin frihet. De får vara med och tycka till och Susanne är medveten om att det bidrar till en stämning där alla känner sig välkomna. När personalen är nöjd är det lättare för dem att vara kreativa och ta hand om kunderna på rätt sätt. Vilket sker på Chic o Chic.

En butik som söker egna vägar

Under vårt samtal framkommer det att Chic o Chic tillkom av en tillfällighet. Susannes och hennes man hade bott i Helsingborg några år men arbetade med restauranger i Danmark. Trötta på pendlandet kom Susannes man på att han istället skulle öppna ett café i Lund. Han tyckte det var en mysig stad och tänkte att studentstaden skulle bidra med kunder.  När det sedan väl hittat en lokal stötte de på en bekant som var agent för några underbara klädmärken. Över en natt bytte de inriktning på verksamheten. Och efter två månader återgick Susannes man till restaurangbranschen i Danmark.
– I butiken arbetar vi med det som passar in i tiden, berättar Susanne.

Susanne som har danskt ursprung handplockar det bästa i form av kläder, smycken, inredning och accessoarer från företrädesvis Danmark men hon reser även till Paris ett par, tre gånger om året för att göra inköp. Det finns en trygghet, skönhet och självklarhet i deras design som passar svenskar. För Susanne är kvaliteten på hennes plagg viktig och hon lägger stor vikt på sömnaden och den är hantverksmässigt utförd. Hon beskriver hur de under många år köpte in plagg för dam som passade för både gammal som ung och att de under pandemin tog in mer inredning och produkter för mys hemmavid.
– Det var stearinljus, servetter och små saker som är gott till hemmet, säger Susanne.

Mitt under pandemin kom de sedan spontant på att de skulle börja med kläder för barn från den allra första början upp till fyra år. De byggde om butiken så att ett litet rum blev dedikerat tillkläder och artiklar för de minsta. De kallar konceptet för MINI by Chic o Chic och det har blivit mycket populärt. Många gillar att de kan hitta kvalitetsplagg för barn samtidigt som de köper kläder till sig själva. Eftersom flera eftersökt plagg för lite större barn så har Susanne och hennes team börjat titta på kläder för åldern fyra till sex år när de är ute på sina inköpsresor. Det nya sortimentet kommer hänga ihop med det som redan finns
– Jag är väldigt mjuk i färgerna när det kommer till barnkläder, säger Susanne.

Sortimentet varierar hos Chic o Chic

Susanne förklarar att hon kan klä en kvinna från topp till tå med undantag för underkläder. När hon sätter ihop butikens sortiment vill hon förmedla en känsla och är mån om att plaggen ska harmonisera med varandra oavsett pris. Färger och kvalitet ska passa ihop. Här ska man kunna bygga en basgarderob och utveckla med plagg som sticker ut och tar plats så utbudet hos Chic o Chic är utvalt för att kunna kombineras. Och så även med accessoarer. I butiken hittar vi noga utvalda varumärken som Leveté, Claire, Ester & Erik, Fransa, Ib Laursen, Gustav, Ichi med flera. En del av dem är gamla familjeföretag som ännu inte blivit uppköpta av de större koncernerna. Var och ett har sin särpräglade stil.
– Jag har kläder för nästan alla stilar, konstaterar Susanne.

Butikens sortiment är unikt, servicen är påtagligt bra och omhändertagande ändå tror Susanne att hennes kunder ändå främst uppskattar personalens ärlighet. Passar inte ett plagg så berättar personalen på Cic o Chic det och guidar till en vinkel i spegeln där kunden själv upptäcker det.
– Man ska alltid vara ärlig men man måste vara det på rätt sätt, säger Susanne.

Hon är noga med att behandla alla med respekt och är väl medveten om att det är nöjda kunder som kommer tillbaka. Och kunderna kommer gärna tillbaks till Chic o Chic.

Vi klär barn och dam,
unga som äldre.
Hjärtligt välkomna!

Stortorget 2, Lund Tel. 046-136410 • www.chicochic.se