Jimmys Bilservice tar hand om din bil

Jimmys Bilservice

Vi kan prata om Bohusläns mest personliga och grundliga biltvätt. Invändigt och/eller utvändigt. Här blir din bil som ny igen. Och något äldre bilar kan få tillbaka sitt skimmer genom en rekond. Här balanseras däcken när de byts, hjulinställningar fixas och en bilverkstad finns för att åtgärda större problem eller för att stämpla i serviceboken.

Jimmy Falk har hållit på med bilar så långt tillbaka han kan minnas och det var ingen som blev överraskad över att han blev anställd som bilmekaniker när han precis fyllt sexton. Sedan november 2021 driver han Jimmys Bilservice i Hunnebostrand och har fullt upp mellan bilarna.
– Jag håller på att fräscha upp lokalerna så gott jag hinner, berättar Jimmy.

Allt är ännu i sin linda. Väggarna är nymålade, golven är rena och det finns en fräschhet som bådar gott. I mottagningsrummet håller en disk för kassan på att monteras och Jimmy förklarar att det framöver kommer finnas försäljning av tillbehör. När vädret tillåter kommer utsidan att snyggas till.

Jimmys Bilservice

Jimmys Bilservice har en egen tvätthall och i verkstaden finns tre lyftar och alla mätinstrument, diagnosutrustning och verktygs som behövs för att serva de flesta bilmärkena. Här är man heller inte främmande för att göra motorbyten och andra mer avancerade arbeten. Jimmy avslöjar att han är ansluten till BDS och att det tryggar leveransen av kvalitetsprodukter samtidigt som de har en väldigt bra teknisk support. Hos Jimmys Bilservice blir det stämpel i den fysiska serviceboken eller klarmarkerat i bilens digitala variant.
– När vi servar bilen följer det med en fri assistensförsäkring under ett år, säger Jimmy.

Utöver bilverkstaden har Jimmys Bilservice allt som behövs för en perfekt biltvätt. Ett mervärde som Jimmy genom sin erfarenhet hoppades skulle vara populärt. Gensvaret från kunderna blev ändå mycket större än vad han räknade med. Redan nu är det närmast fullt i den manuella tvätthallen.
– På sommaren kommer det bli tufft att hinna med men det ordnar vi, skrattar Jimmy.

Jimmys Bilservice

Under tiden som bilen tvättas kan kunderna koppla av med en kopp kaffe. Den enklaste utvändiga tvätten kostar 250 kronor och är det asfalt och annat som fastnat kan det röra sig om upp till 800 kronor.  
– Är det riktigt smutsigt kan det bli någon hundralapp till, säger Jimmy.

Här finns också möjlighet till rekond med Autosmarts produkter. Det sker med hjälp av en glaskeramisk behandling och polering som gör underverk av en lack som förlorat sin lyster. Jimmy som själv brinner för alla typer av bilar blir extra glad om det kommer in en gammal amerikanare eller något annat udda men han är samtidigt fullt tillfreds med att utföra en klassisk bilservice, se över broms- och avgassystem samt byta stötdämpare.
– Så länge man gör rätt och är noggrann så blir det bra, säger Jimmy.

Med utrustning för att göra hjulinställningar som förlänger däckens liv, byta däck säkert och bekvämt samt serva klimatanläggningar som räddar miljön och bilägarens privata plånbok sprider sig ryktet om Jimmys Bilservice. Affärsidén är lika briljant som enkel. Det handlar om att göra livet lättare för människor med bil i Hunnebostrand, Lysekil, Tanum, Smögen och Sotenäs.
– Det är enkelt. Vi erbjuder bra service till vettiga priser, avslutar Jimmy.