B&S Bygg AB sätter kvaliteten i första hand

B&S Bygg

När man är ute efter en pålitlig byggfirma som klarar av att leverera det där lilla extra utan att priset sticker iväg allt för mycket så är B&S Bygg AB ett tillförlitligt alternativ. Med goda kontakter med andra yrkesgrupper och stor vana att planera och genomföra alltifrån större renoveringar till rena nybyggnationer utför de sina jobb med hög kvalitet, i tid och till överenskommet pris.

När Joakim Berglund gick ut bygglinjen på gymnasiet för snart tjugo år sedan började han arbeta i Göteborg. Där träffade han Lucas Strömberg som tack vare sin morfar fått upp intresset för bygg. De hade grunderna i yrket, ville mer och pratade om att det måste finnas andra sätt att arbeta. De bestämde sig för att öppna eget, vilket skedde i mars 2018.

Deras tanke med B&S Bygg AB är att erbjuda kvalificerade byggtjänster där kvalitet och finish är avgörande. De ska vara ett av de två först nämnda namnen när man pratar om kvalitet på byggarbeten i Trollhättan. Av förklarliga skäl konkurrerar de inte med att ha de lägsta priserna men de är heller inte dyrast.
– Vi garanterar att man får en bra produkt i slutändan, säger Joakim.

Lucas fyller i att de ställer samma höga krav på sina anställda som på sig själva. Det handlar om alltifrån hur man är klädd till hur man möter kunder. Först och främst ska arbetet utföras på ett sätt som överträffar kundens förväntningar, sedan ska kläderna vara hela och rena samt arbetsplatsen lämnas i ett bättre skick än när de kom.
– Helst ska det inte synas att vi varit på plats, säger Lucas.

Idag har B&S Bygg AB tre anställda förutom Joakim och Lucas. För dem är det en mer hanterbar storlek än under 2020 då de hade tio personer på lönelistan. Nu är de i en storlek där alla litar på varandra och vet att de gör sitt bästa ute hos kund. Ändå är firman van att ta totalentreprenad för såväl små som större byggen.
– Vi är en ren snickarfirma med bra underleverantörer som gör att vi kan ta alla typer av jobb, säger Joakim.

Tack vare sina goda kontakter och vana att räkna samt planera större jobb får de ihop omfattande renoveringar med korta ledtider. Joakim och Lucas lever också i den tron att gammeldags service och att bjuda på sig själv lönar sig i längden. Är de ute på ett jobb och blir tillfrågade om de inte kan göra ett litet jobb när de ändå är på plats så åtgärdar de förfrågan direkt.
– Det ska inte vara så knussligt, säger Lucas.
Med det menar han att de inte skriver upp varenda millimeter och detalj som dyker upp längs vägen.  

De är båda också väl medvetna om att de lever på sitt goda rykte och att ett enda dåligt jobb kan förstöra det. I alla fall i en ort av Trollhättans storlek.

B&S Bygg AB ser till helheten

En av de saker som Joakim och Lucas ville komma ifrån var synsättet att slaviskt följa en arbetsbeskrivning hur tokig den än visade sig vara. De sätter i stället värde på en dialog med kund om problem som uppstår och hur det kan lösas för att ge ett bra resultat i slutänden.
– När man ger sig på att renovera ett gammalt hus vet man inte vad som väntar när man börjar öppna upp väggar och tak, säger Lucas.

B&S Bygg

B&S Bygg AB utför alltifrån små jobb som byte utav ett fönster till totalrenoveringar utav villor både invändigt och utvändigt. Flera av de senaste jobben har bestått av att återställa sönderrenoverade hus till sitt ursprungliga skick fast med modern standard.
– Vi försöker gå vägar ett vanligt snickeriföretag inte gått tidigare och staka ut vår egen väg, säger Lucas.

För att hålla sig a jour med vad som händer ser de till att vidareutbilda sig och vara öppen med vad som sker på marknaden. Det handlar om att anamma alltifrån ny teknik och nya material till regler och hjälpmedel. Båda kallar sig lite prylgalna och de gillar att utrusta sig med nya maskiner som underlättar arbetet.
– Det finns alltid mer att lära, säger Joakim.

Och i slutänden är det viljan att utvecklas, bemöta sina kunder med respekt och att utföra jobbet bättre än förväntat är de ingredienser som gör att vi tror på en ljus framtid för B&S Bygg AB.

Trollhättan