Citybil i Värnamo testar nya vägar

Citybil

Går man i tankarna på att sälja en bil och köpa en begagnad så kan man med fördel vända sig till Citybil i Värnamo AB. Företaget arbetar med alla förekommande bilmärken men företrädesvis med Audi, BMW och Mercedes. Sedan en tid tillbaka går många av deras objekt på export till Tyskland och andra Eu-länder men de har gott om bilar att beskåda i sin hall.

Harry Kadiric har haft ett stort intresse för bilar så länge han kan minnas. I tonåren läste han Teknikens Värld och bestämde sig för att det skulle bli hans framtid. Sedan artonårsåldern har han arbetat med att köpa bilar, renovera dem och sedan sälja dem med en liten förtjänst.
– Från början hade jag inte så mycket pengar och bilarnas skick var därefter, berättar Harry.

Men han började bygga upp ett kontaktnät samt fick ett erbjudande om att arbeta på en av Gislaveds stora bilfirmor. Det sa han ja till och arbetade där som bilförsäljare utav Audi, Volkswagen och Skoda i sju år. Där lärde han sig branschen från grunden och hur viktigt det var att alltid se till att kunden i alla lägen blir nöjd. Han såg med egna ögon att nöjda kunder kom tillbaka och att det andra och tredje gången var mycket lättare att sälja en bil till dem. Han lärde sig också att nöjda kunder fungerade som ambassadörer för företaget och indirekt såg till att nya kunder kom till bilhallen.

Sedan 2012 har Harry drivit Citybil i Värnamo.  Som egen bilhandlare har han valt att vara märkesoberoende och saluföra bilar i alla prisklasser. I trygg förvisning om att han alltid är välkommen tillbaka till en anställning har han vågat satsa och bygga upp något efter eget huvud.
– Min gamla chef och jag har fortfarande bra kontakt med varandra, berättar Harry.

Det Harry gör fungerar bevisligen. Han är stolt över att det går bättre för varje år och att Citybil i Värnamo numera omsätter runt 135 miljoner kronor per år. Samtidigt är han noga med att ha fötterna på jorden och inte förhäva sig. Han om någon vet att det är hårt arbete, ett väl uppbyggt kontaktnät samt förtroende från kollegor och kunder som tagit honom dit han är idag. Han är också medveten om att en enda missnöjd kund kan rasera hans rykte. För Harry finns det inte utrymme att göra dåliga affärer.

Går man i tankarna på att sälja en bil och köpa en begagnad så kan man med fördel vända sig till Citybil i Värnamo AB. Företaget arbetar med alla förekommande bilmärken men företrädesvis med Audi, BMW och Mercedes.

Med kunden i fokus lyckas Citybil i Värnamo med affärerna

När det blir högtryck i bilhallen får Harry hjälp av sin bror som framför allt ordnar med transporter och förflyttningar av bilar. Det har blivit mer av den varan på sistone. För ett par år sedan märkte Harry att privatmarknadens intresse minskade och han sökte nya affärsmöjligheter. I samband med att den svenska kronan försvagades bestämde han sig för att exportera bilar till andra länder inom EU. Företrädesvis hittar han numera sina köpare i Tyskland, Finland, Belgien och Nederländerna. 
– Man måste välja väg och sedan hålla fast vid det, säger Harry.

De numera långa leveranstiderna på nya bilar bidrar till att efterfrågan ökar utomlands. För många är en väntetid på över ett år en alldeles för lång tid. Populära märken som Citybil i Värnamo säljer och förmedlar begagnade är Audi, BMW och Mercedes. Emellanåt hittar Harry även nya bilar.
– Bra bilar har blivit en bristvara, säger Harry.

Omsorgsfullt arbete med bilar som ska säljas

Efter att Harry köpt in en bil tar han den till en välrenommerad verkstad där den gås igenom minutiöst innan den tvättas och ställs ut till försäljning. Citybil i Värnamo lämnar en heltäckande garanti på sex, tolv eller tjugofyra månader genom ett försäkringsavtal. Harry vill att hans kunder kommer tillbaka och köper sin nästa bil av honom.
– Ibland är det saker som försäkringsbolaget inte velat ersätta eftersom de räknat det som slitage men då har vi gått in och ersatt kunden, avslutar Harry.

Tel. 070-2560707, 0370-665166

Vi Köper in bilar i de flesta märken

Jönköpingsv. 30, Värnamo

KÖPER – SÄLJER – BYTE – FÖRMEDLAR