Carmec

Carmec

Vi besöker en bilverkstad som arbetar med service utav AC samt reparation och service av vanliga bilar. De har till och med möjlighet att åka ut och reparera en AC hos kund om så erfordras. De utför service och reparationsarbeten på bilar av nyare årsmodell och även av lite äldre modell.

Carmec

Makarna Conny och Inger Berggren driver bilverkstaden Carmec som ligger i utkanten av Lidköping. Inger har hand om kontoret och det administrativa medan Conny är den som rör sig i verkstaden med bilarna. Att han skulle hamna i den här branschen förvånar inte någon som såg hans intresse för motorer och mekanik när han växte upp.
– Det började med mopeder och fortsatte med bilar, förklarar Conny.

Förutom några år som möbelmontör har han arbetat i bilverkstäder. Han har varit på riktigt stora märkesverkstäder för VAG, likväl som mindre verkstäder där han exempelvis på en enbart arbetade med Porsche 911.
– Där byggde vi mestadels tävlingsbilar åt olika kunder, berättar Conny.

Genom åren har han byggt upp en förståelse och kunskap om yrket som är få förunnat och för fyra år sedan kände han att det var dags att stå på sina egna ben och rå om sig själv. Så i december 2018 öppnade Carmec portarna med service och reparation av AC-anläggningar som prio nummer ett. Företaget har certifiering för AC kategori V och arbetar med köldmedia R134a och R1234yf. Sommartid handlar det mycket om AC hos Carmec.
– Utöver det gör jag ju vanliga servicearbeten och reparationer, säger Conny.

En modern bilverkstad med kunskap om veteranfordon

I princip gör Carmec allt som man kan förvänta sig av en modern bilverkstad. Utrymmet gör att de bara tar emot personbilar och mindre skåpbilar. Conny kommer bygga om lokalerna, så att verkstaden får tre portar och ett höjt tak men det är för sin egen och hans kommande anställdes arbetsmiljös skull.
Kunderna har i första hand varit privatpersoner men ryktet om Connys kunnande, lugna tillmötesgående sätt, att alltid göra ett bra jobb och till överenskommet pris har lett till att större bolag som arbetar med alltifrån fastighetsservice till taxiverksamhet valt att reparera och serva sina fordon hos Carmec.
– Kunderna kommer från Lidköping med omnejd, säger Conny.

Samarbete med andra kompetenta bilverkstäder

Under åren har Conny samlat på sig ett stort kontaktnät av bilmekaniker som har den där extra blicken för detaljer och förståelse för hur saker och ting hänger ihop. Likt honom själv ser de till att fortbilda sig och hänga med i utvecklingen.
– Vi hjälper varandra och samarbetar vid toppar, säger Conny.

Med vetskap om det ser vi att Carmec klarar av att ta emot fler kunder. Det kan vara skönt att veta för dem som söker en kvalificerad verkstad som utför de flesta reparationer och servicearbeten på alla typer av bilar samt AC-arbeten.

Råda Åsenlund 4, Lidköping
Tel: 0733 22 02 55
conny@carmec.se
www.carmec.se