• Lidköping

  • Lidköping

    Foto: Bjoertvedt / Wikimediacommons

Lidköping har en större del egenföretagare än riksgenomsnittet och antalet nyföretagare är nära genomsnittet i landet. Största privata arbetsgivare är Nobina varav de flesta av de 225 torde vara busschaufförer. Även om det lokala företagsklimatet tappat rejält i förtroende de senaste åren och nu rankas som nummer 269 av landets 290 kommuner finns en vilja att vända på skutan. Med 170 industriföretag där specialisering inom underleverantör till livsmedelsproducenter och tillverkningsindustrin har stora möjligheter att öka. Företag som tillverkas specialslipmaskiner (UVA), plastförpackningar (Berry Superfors) samt stryktåliga datorer för tuffa arbeten (Handheldgroup) ser framtiden ljus ut. Kommunen välkomnar entreprenörer och hjälper till med företagsetableringar.


Nyligen delade Dagens Samhälle ut priset Årets superkommun 2022 till Lidköping i kategorin småstads- och landsbygdskommun. Det för att de står sig mycket bra inom områden som kultur och fritid, vård och omsorg samt barnomsorg. Lidköping är till och med en av landets tio bästa kommuner vad gäller mätvärden på barnomsorg och definieras av personaltäthet, kostnad och andel anställda med pedagogisk högskoleexamen. 

Lidköping

Kinnevikens Mat ordnar lunch och catering

Emil Hjelm och Emil Ahmetbasic tog över Kinnevikens Mat 2018 och flyttade verksamheten till Jungmansgatan. De byggde om de nya lokalerna på 250 kvadratmeter så att det skulle passa deras affärsidé. Köket var det viktigaste och därefter har de utvecklat sin verksamhet steg efter steg.

Läs mer

Reikicentrum Lidköping lever med energin

Reikicentrum Lidköping

Reiki är en healingform som utgår från händerna och hur de möter en kropp. Det är en tusenårig healing metod som i sin moderna form skapades av Usui Mikao år 1922 och som utvecklas kontinuerligt.

Läs mer

Carmec

Carmec är en bilverkstad som arbetar med service utav AC samt reparation och service av vanliga bilar. De har till och med möjlighet att åka ut och reparera en AC hos kund om så erfordras

Läs mer

Simply the best på lugn och ro samt hår

Simply

Simply är en salong där kunden behandlas rent kungligt. Här får man en kopp kaffe och tid att förklara vad man önskar med besöket. När behandlingen sedan börjar görs det i lugn och ro samt i tystnad om så önskas.

Läs mer

PP´s Måleri sätter färg på tillvaron

PP's Måleri

PP's Måleri ansvarar för hela badrumsrenovering och arbetar med såväl nybyggnationer som renoveringsuppdrag. De har även av försäljning av allt som behövs för att måla samt tapetsera hemmet och är en Caparol Färgbutik.

Läs mer

Café på Klostret Hamnstaden leker med naturen

På Fabriksgatan i det gamla industriområdet där allt för inte så länge sedan var Rörstrand ligger ett mysigt citycafé. Här serveras man mättande soppor, smakfulla sallader och fantastiska smörgåsar till lunch och ljuvliga bullar till fika. På vägen hem köper man med sig ett mäktigt surdegsbakad bröd som garanterat är något alldeles extra.

Läs mer

Byggsammy tar dig från byggdröm till verklighet

Den här byggaren utför alla typer av anläggningsarbeten, gjuter grunder, uppfarter, gångar och murar, bygger lösvirkeshus lika gärna som prefabricerade samt utför renoveringar och tillbyggnationer. Styrkan är att de är flera samspelta medarbetare som hela tiden gör sitt bästa.

Läs mer

Högkvalitativt mode i en unik miljö

Butiken på Landet

Till idylliska Butiken på landet Apelås Gård kommer kunder för att handla i en avkopplande miljö och bli omhändertagna på ett sätt som är svårt att efterlikna i stadens buller. Varje plagg är handplockat från det bästa ett stort antal kvalitetsleverantörer kan erbjuda och här står kunden i centrum.

Läs mer

A cup of Lifestyle ger färg åt Lidköping

A cup of lifestyle

Vid älven på adress Nya Stadens Torg finner man en livsstilsbutik som blandar föremål med det härliga i livet. Det är en klädbutik med, event och bubbel, eller en fotostudio med allt ovannämnda plus lite till som plats för en möhippa eller svensexa. Konceptet är helt och hållet Jenny Gidstedts som vågar blanda Kaliforniens flärd med Västra Götalands mylla.

Läs mer

Skogbergs Antik och Auktioner är specialister på Rörstrands

Skogbergs Antik och Auktioner

Med respekt för människor och en glödgande passion för äldre föremål med historia bedriver Skogbergs Antik och Auktioner sin verksamhet. De är specialister på konstgods producerat på Rörstrandsfabriken. I deras butik kan kunder bli kvar hur länge som helst, bli nostalgiska och minnas föremål från sin farmors gamla hem.

Läs mer

Mocca Design ger bostaden karaktär

Mocca Design

Möt inredningsfirman som hjälper till att skapa ett hem du verkligen trivs i, eller för att maxa värdet inför en försäljning. De bistår även med tips och råd inför bröllop, större fester och företagsevent. Gammalt och nytt är deras slogan.

Läs mer

Asplunds säger att service är allt

Asplunds

På Nya stadens torg 17 precis i början av gågatan tronar en damklädesbutik som funnits där så länge någon kan minnas. Sedan början av sextiotalet har den burit namnet Asplunds. Även om lokalen och adressen är historisk är innehållet nytt, fräscht och elegant. Rummen moderniseras med tiden och utbudet följer modet i takt med större butiker, i större städer och på finare adresser.

Läs mer

ByggOtto är tredje generationens snickare

Erfarenhet är nästan alltid av godo och särskilt när vi talar om hantverk. Kombinerat med de sex anställdas samlade kompetens gör firman ByggOtto till en eftertraktad aktör i Lidköping när det kommer till att uppföra allt från privata villor till stora industribyggnader.

Läs mer

Nya Linderoths Cykel visar vägen

Nya Linderoths Cykel

Sedan Henrik Brink tog över Nya Linderoths Cykel har butiksytan fördubblats och uppdraget att förse den stora massan med cyklar förtydligats. Service, lagningar och reparationer är en del av verksamheten som utökats och målet är att erbjuda en cykel för den vanliga Lidköpingsbon.

Läs mer

Miljötvätten Lidköping är ett totaltvätteri utan kem

Miljötvätten Lidköping

Landets bästa kapelltvätt tvättar utan kemiska tillsatser. Hit kan du lämna in ditt båtkapell och få det mögelsanerat, tvättat och impregnerat utan att behöva få ett dåligt miljösamvete. Detsamma gäller även allt från brudklänningar, kostymer och skjortor till dukar och slipsar eller vad som än behöver tvättas.

Läs mer