• Västerås

  Bild: Eric Bajart /wikimedia commons

 • Svartån Domkyrkan

  Bild: Freddakalas2 - via Wikimedia Commons

 • Badhusgatan

  Bild: Eric Bajart, via Wikimedia Commons

 • Svartån

  Bengt A Lundberg / Riksantikvarieämbetet, via Wikimedia Commons

Västerås är en kommun i Västmanland där det bor cirka 157.000 personer. Kommunen är den sjunde mest folkrika i Sverige och Västerås stad är Sveriges sjätte största tätort.


Under industrialiseringen blev Västerås en stark industristad med en väl fungerande infrastruktur som gjorde att många fabriker startades här. Nu utvecklas Västerås mot att bli ett expansivt regionhandelscentrum i Mälardalsområdet. Här finner man ett näringsliv som är brett och varierat med en närhet till Stockholm som öppnar många möjligheter. Det centrala läget i Mellansverige gör även staden till en strategisk punkt logistiskt sett.


Den gamla fabriksstaden har även utvecklats till ett centrum för högteknologisk exportindustri med företag som Balfour Beatty Rail, ABB, Alstom Sweden, Westinghouse Electric och Areva som stora arbetsgivare i staden. Västerås är internationellt känt som ett världsledande center för inbyggda system och automation. Inom staden omsätts drygt 50 miljarder kronor årligen inom järnvägsindustri och andra spårburna transportlösningar och kraft och energi.


Västerås ligger vackert intill Mälarens strand där skärgården består av små öar, där de flesta bara kan nås med egen båt. I centrum hittar vi den vackra domkyrkan vars torn tronar högt över staden och i utkanten av staden hittar vi Sveriges största forntida gravhög, Anundshög. Andra populära ställen är prisvinnande Steam Hotel, actionbadet Kokpunkten samt undervattenshotellet Utter Inn.

Västerås

Björklunds Bohagstransporter fixar flytten

Björklunds Bohagstransporter

I Västerås finns det en firma som är specialister på bohagsflytt. De gör det smidigt och kan ta helheten med packning, emballering, magasinering och andra vanligt förekommande uppgifter för dem som så önskar. De är kända för att inte dra benen efter sig.

Läs mer