• Kinnekulle

    Utsikt Kinnekulle Foto:Adrian

  • Fullösa kyrka

    Foto:Adrian

I natursköna och kulturrika Götene kommun bor det drygt 13 000 invånare. Många av dem uppskattar de härliga badplatserna som är belägna längs den fem mil långa Vänerkusten, andra njuter av ett aktivt båtliv. Många turister kommer för att ta sig fram längs den drygt fyra mil långa
eller förlora sig bland förtrollande borgruiner. Här finns även formfulländade kyrkor att besöka som Husaby med sitt mäktiga trippeltorn, Holnestad med sin unika arkitektur och Kinne-Vedum som är en av landets bäst bevarade medeltida kyrkor.


Företagsklimatet i Götene uppfattas som bland de tio bästa i Sverige enligt Svenskt Näringslivs stora rankning. Vad som undersöks är företagarnas åsikter om den egna kommunen. Bland det som efterfrågas är företagarens tillgång till kompetens, påverkan av brottslighet och marknadsförsörjning. Främst placerar Götene sig inom kategorierna Service och bemötande, Kommunens upphandling samt Sammanfattande omdöme. Goda pendlingsmöjligheter till närliggande kommuner. Över 30 procent pendlar till annan ort på dagarna vilket placerar Götene på andra plats i Sveriges kommuner och regioners kommungrupp. Närhet till högskola (i Skövde) och framför allt ett upparbetat samarbetsklimat mellan näringsliv och kommun bidrar till de positiva siffrorna.


Största privata företag är Gunnar Dafgård AB som med sina 1 125 anställda placerar sig på 37:e plats bland största arbetsgivare i Sverige. Deras frysrätter Jennys Kåldolmar och Karins Lasagne torde återfinnas i de flesta av landets butiker. Genomsnittet i kommunen för antal egna företagare ligger över riksgenomsnittet. Här kan vi även läsa ut att stabiliteten bland småföretagare är högt. Det finns en stolthet att driva företag och något man skulle kunna kalla för Göteneanda.

Götene

Hälsokällan Crea Diem hjälper dig att skapa din dag

Hälsokällan Crea Diam

Massage kan utföras på många olika sätt men så som Lise-Lott på Hälsokällan Crea Diem gör den kan ingen annan utföra den. Tekniken är hennes egen och bygger på kunskap inhämtad från flera olika kurser och tekniker och lång erfarenhet.

Läs mer