Mikael Dahlbergs Elektriska kopplar rätt

I Munkedal finns en förträfflig elektriker som utför ROT-jobb, nybyggnationer och renoveringar. Med rykte om sig att vara snabba, tillförlitliga och prisvärda hittar firma Mikael Dahlbergs Elektriska AB nya kunder.

När Mikael Dahlberg i början av nittiotalet hjälpte sin farbror att renovera sitt hus var han fortfarande övertygad om att han skulle bli lantbrukare precis som sin mor. Men där någonstans i innerväggarna och mellan våningarna kopplade han ihop det han tyckte om att göra tillsammans med sin framtid. Och det blev tre-årigt gymnasium på elprogrammet innan han anställdes som elektriker i Kungshamn.
– Man vill ju utvecklas som person hela tiden så jag började läsa vidare på högskola runt 2008 för att klara lågspänningsbehörighet, berättar Mikael.

Av förklarliga skäl krävs det kunskap att få arbeta som elinstallatör. Det finns en reglering som säger att det krävs en auktorisation och kunskaper att göra egenkontroller och förmåga att bedöma om ett arbete är fackmannamässigt utfört. Det räcker med att en person på en firma har den högre behörigheten. För Mikaels del innebar det att han startade en enskild firma efter utbildningen som sedan övergick till ett aktiebolag år 2010. Två år efter det tog han över skötseln av jordbruket i sin helhet samtidigt som ryktet om hans förträfflighet som elektriker spred sig. Att satsa fullt ut innebar att han anställde en elektriker samt kontrakterade ytterligare en.
– Till sommaren kommer jag anställa en till, avslöjar Mikael.

Och det finns plats för fler duktiga elektriker som är ute efter ett fritt, omväxlande och utmanande arbete. Mikael vill hälsa att det bara är att höra av sig till honom.

Främst arbetar firma Mikael Dahlbergs Elektriska AB med installationsarbeten i privata hus, inom industrin samt på lantbruk. Mikael berättar att han inte är så värst intresserad av datanät men att han naturligtvis drar det tillsammans med alla andra slangar som krävs i en byggnad.
– Det handlar mest om intresse. Vi gör det vi tycker om att göra och backar från annat, säger Mikael.

På samma sätt söker de sig hellre till att arbeta och förbättra det som är gammalt än att jobba heltid med nybyggnation. Den variationen betyder mycket för personalen och Mikael själv som ser det som ett nöja att åka ut och förkovra sig i annat som de finner intressant. Till det hör små installationer av solpaneler.
– Det är inga stora jobb men vi är med upp på taket och kopplar ihop paneler och får i gång anläggningen elektriskt, säger Mikael.

Mikael är tämligen övertygad om att jobben kommer från att utföra bra jobb och att ryktet sprider sig. På samma sätt tror han att det är ödesdigert att utföra ett jobb som en kund skulle bli missnöjd med. Därför undviker de det. Hellre lite extra tid och service än en missnöjd kund. Han säger att det alltid handlar om att sköta sig. Vi ser till att lösa alla situationer, avslutar Mikael.

Bäckevall 39
455 91 Munkedal
Tel.0705-100148

mikael-dahlberg@telia.com