Munkedals Bilservice gör jobbet

Munkedals Bilservice

På Lärlingsvägen i Munkedal finns en bilverkstad som erbjuder i princip allt inom service och reparation utom plåtslagare. Med erfarenhet från utvecklingsarbete inom bilindustrin och en samspelt mekanikergrupp går det dessutom fort. Viktigast av allt är ändå att kunden ska vara i fokus och nöjd. Då kommer de tillbaka.

Munkedals Bilservice

Bröderna Ulf och Martin Simonsson arbetade många år på SAAB med teknisk utveckling inom transmission och rullande landsväg. Av kända skäl försvann år 2012 efterfrågan på att mäta effekt och vridmoment samt motstånd och hur bra material isolerar i Trollhättans industrilandskap så bröderna startade Munkedals Bilservice. Lokalerna de tog över hade från början varit en bensinstation som sedan kom att bli kontor för försäkringssäljare och reklamfirma innan motorvärlden återtog sina domäner.
– Först köpte vi en hel verkstad ur ett konkursbo och transporterade den hit, säger Martin.

Därefter kompletterade med ytterligare utrustning för olika typer av diagnoser. Det är framför allt nödvändigt när man lämnat originalstadiet i sin begagnade bil och fört in andrapartsleverantörers produkter. Och för att kunna utföra ett gediget arbete som håller i längden behövs information. Munkedals Bilservice är en del av Autoexperten och servar i stort sett alla sorters bilar. Men med sin gedigna tekniska kunskap är bröderna naturligtvis experter på SAAB och Opel.
– Men innan dess så var vi fyra år på BMW, berättar Ulf.

Av erfarenhet vet bröderna att finns en styrka att inte låsa fast sig för hårt i ett enda bilmärke. Numera resonerar de som så att man står stadigare med flera ben när det blåser upp till storm. Munkedals Bilservice erbjuder därför service och reparationer av de flesta märken som rullar på Bohusläns vägar.

Bröderna förklarar att de försöker tänka varje bil som sin egen och därför titta lite extra när de utför en planerad service. Det kan handla om att upptäcka en sprucken drivrem eller bromsar som nästan slitits ut. Det handlar också om intresse och yrkesstolthet.
– Vi försöker förebygga så mycket som möjligt för kunden. Ser jag något som troligtvis inte håller till nästa service så blir det billigare att åtgärda det direkt, säger Martin.

Det tänket tillsammans med en rimlig prissättning har gjort Munkedals Bilservice oerhört populära. Kunderna stannar, blir fler och omsättningen ökar i en jämn takt. Ödmjukhet är ett ledord för bröderna, de kommer ihåg hur snabbt det skiftade och nu sätter de kundens nytta i högsätet. Därför erbjuder de även däckbyte och förvaring, däckförsäljning och strålkastarrenovering. Bredden på det Munkedals Bilservice erbjuder i kombination med brödernas kompetens har lett till att företag och myndigheter valt dem som samarbetspartners och skrivit avtal för sin bilpark.
– Vi kallas då flitverkstad och det rör sig mest om service och reparationer av bilar där serviceavtalet med originalverkstaden gått ut, berättar Ulf.

De flesta kunderna är från närområdet även om en handfull tar sig från Strömstad och till och med Norge. Konkurrensen bedömer bröderna som rimlig. Munkedals Bilservice befinner sig på en nivå där bilen fortfarande är värd att vårda för ägaren. Och då är det även kul att arbeta. Bröderna berättar att de nu har flera generationers mekaniker hos sig och att det utvecklar alla. De yngre har förmågan att snabbt hitta lösningar på internet och de äldre har en hantverksskicklighet som kommit med åren. Nyligen har de ökat verkstadsytan. För kunden innebär det att verkstadstiden minskar. Det går fort när man lämnar in bilen på Munkedals Bilservice.
– Samtidigt så tar vi oss tid för att ge personlig service, säger Martin.
– Viktigast är ändå att vi bara gör kvalitetsjobb, avslutar Ulf.