Wiktorssons Byggservice AB bygger hus med erfarenhet från båtinredning

För Patrik Wiktorsson handlar det om att leverera på högsta nivå och då gäller det att grunden är stabil. Patrik har med sig kvalitetstänket från tiden han var båtbyggare, där inget kan lämnas åt slumpen och allting måste tas med i beräkningarna. För honom finns endast ett mål – att överträffa sina kunders förväntningar.

Wiktorssons Byggservice

År 1999 startade Patrik en enskild firma där huvudinriktningen var inredningen till segelbåtar. 2008 gick Patrik i land med sina projekt och har sedan dess skaffat sig nöjda kunder i Dingle, Munkedal, Tanum, Strömstad och Uddevalla med omnejd. Det har rört sig om byggprojekt med allt ifrån altaner och trappor till stora enfamiljshus, maskinhallar och enorma ladugårdar. Tanken har varit att ingen idé varit för liten och inget byggprojekt för stort, med ett stort och kunnigt kontaktnät har det ordnat sig.
– Att vara finsnickare i grunden mår man väldigt gott av i byggbranschen. Vi har tre gamla båtbyggare i firman, säger Patrik.

För när det handlar om den sista handpåläggningen, den där perfekta passformen och finishen som gör arbetet speciellt är kunnandet oumbärligt. Patrik berättar att det går att ta finsnickare till grövre arbeten men att det är närmast omöjligt att gå åt andra hållet. Denna kompetens gör Wiktorssons Byggservice väldigt allsidiga.

Sedan 2018 är Wiktorssons Byggservice AB juridiskt ett dotterbolag till Svarteborgs Plåt AB som har sina kunder mellan Strömstad och Stenungssund. Patrik berättar att bolagen kompletterar varandra och att arbetsformen förenklar när de tillsammans räknar på större jobb. För när man erbjuder totalentreprenad innebär det ett stort ansvar med att få ihop bygget med markanläggning, plåtarbeten, elinstallationer, plattsättning, vvs, målning, tapetsering och annat som behövs för att leverera nyckelfärdiga lösningar. Tillsammans [DT1] med Svarteborgs Plåt har det blivit många nya plåttak till gamla ladugårdar och nya maskinhallar som byggs med trästomme och kläs i plåt.
– Med stora beslut är det tryggt om man är flera inblandade. Det skapar också en säkerhet för kunden, säger Patrik.

Här kanske Patriks inställning skiljer sig en del från andras eftersom han söker sig till samarbete med andra och har svårt att se att det finns någon särskild konkurrens i branschen. Han säger att det finns jobb för alla och att det ser ut att vara så ett bra tag framöver. Han sätter stort värde på att träffa kunderna och komma överens om vad som gäller innan de sätter igång.

Andra projekt Wiktorssons Byggservice arbetar med är nybyggnation av villor i lösvirke, ombyggnader och tillbyggnader. För de anställda i bolaget handlar det om att bygga drömhus från grund till nock, fristående garage eller ett extra uterum eller rum till en befintlig byggnad.
– Vi kommer även uppföra rätt många modulhus i år, avslöjar Patrik.

Han berättar att det för Wiktorssons Byggservice är trevligt med omväxling. Personalen får varierande arbetsuppgifter och ställs inför nya utmaningar. Det blir en bra stämning i gruppen. Men arbetsuppgifterna ska också ställas mot hur lång resvägen till projekt är.
– Det är lätt att ta sig ut till ett jobb som lockar, säger Patrik.

Med honom är de nu fem i bolaget och han tror att de kommer att växa med några fler anställda under de närmaste åren.
– Vi tar alltid emot duktiga snickare, avslutar Patrik.