Butiken på Landet har märkeskläder för den kvalitetsmedvetne

Butiken på Landet - Stensjö Gård

På vackra Stensjö Gård i natursköna Hunnebostrand finns den välsorterade Butiken på Landet. Här kan man shoppa mode i världsklass och samtidigt njuta av lugn och ro. En givande utflykt för hela familjen.

Butiken på Landet - Stensjö Gård

Makarna Måns Ingemarsson och Agneta Strindeborn lever och verkar på Stensjö Gård som sedan slutet av 1700-talet varit en trygg plats för sina ägare. De flesta har genom åren försörjt sig på jordbruk men Måns berättar att det nästa alltid funnits något slags komplementerande sysselsättning, då precis denna som de flesta andra gårdar i Bohuslän är förhållandevis liten.
– Min farfar hade exempelvis stenkörning som en extrainkomst till jordbruket, fortsätter Måns.

Idag består lantbruket främst av potatis och vallodling, får som håller hagarna öppna under sommartid och ger ett fint lammkött, skogsbruk med därtill hörande julgransförsäljning.  Den populära Stensjö potatisen säljs lokalt till de flesta livsmedelsaffärer i den egna gårdsbutiken.  Vid sidan av lantbruket är den mycket populära Butiken på Landet, som lockar till sig modemedvetna från när och fjärran, en mycket betydande verksamhet. Agneta berättar att idén föddes som ett koncept för att utveckla gården tillsammans.
– Vi såg en potential att ge våra kunder en upplevelse utöver shopping.

Byggnaden som butiken är belägen i, byggdes speciellt för ändamålet och är medvetet uttänkt ned i minsta detalj. Exteriört skulle den likna de äldre gårdsbyggnaderna och smälta in på gården. För att det överhuvudtaget, skulle fungera logistiskt fick vi flytta på beteshagen och bygga nya väg.
– Det fungerade. Många som besöker oss tror att huset alltid har legat här, skrattar Agneta.

Butiksytan var på ungefär 200 kvadratmeter inklusive lager och kontor när de år 2006 öppnade portarna och lät de första kunderna upptäcka dem. Kunderna strömmade till från första dagen och år 2013 gjordes det en utbyggnad. Nu har vi mer butiksyta och det har tillkommit plats att packa upp varor och ett smidigare lager.
– Herravdelningen känns på detta sätt mera tydlig, säger Måns.

Agneta berättar att sortimentet med kvalitetskläder är noga utvalt för att hålla länge samtidigt som det är snyggt. Med varumärken som bland annat Stenströms och Barbour har de sin fasta kundkrets, som vet vad de söker och har kunskap om värdet. Mitt under vårt besök, långt efter stängningsdags knackar det på dörren. En kund som hade vägarna förbi, såg att det lyste och chansade på att hon kunde få hjälp. Samtidigt som Agneta möter kunden förklarar Måns att det är en självklarhet för dem att hjälpa sina kunder på alla sätt det går.
– Öppettider och service sträcker sig långt för oss, säger Måns.

Vi vill att våra kunder ska uppleva Butiken på Landet och dess inre och yttre miljö.

Vi säljer snyggt klassiskt mode, som passar såväl till arbete, fritid som fest. Kombinationsmöjligheterna är oändliga berättar Agneta. Naturligtvis är klassiska oljerockar en del av vårt sortiment, men här hos oss finns det mesta från topp till tå.  

Sortimentet följer årstiderna och modets växlingar och har en bred målgrupp där design och kvalitet är ledande, allt enligt Agneta.

Kunderna kommer från hela Bohuslän med naturligtvis koncentration runt Sotenäs och Lysekil, eller under säsong från sina fritidsbostäder i kustbandet. Måns och Agneta förklarar att de strävar efter att erbjuda en familjär och stressfri shopping långt från städernas jäkt.
– Här säger många att de kan handla i lugn och ro, och de känner sig ”hemma”.