Kungshamns El siktar mot framtiden

Kungshamns El

Kungshamns El AB är en del av Bröderna Axelssons El och tillsammans har de hela norra Bohuslän som arbetsområde. De utför traditionella elinstallationer med samma säkerhet som mer moderna installationer av smarta energibevarande hem, laddstationer för elbilar, solpaneler och trygga skräddarsydda larmlösningar.

Marcus Ivarsson är delägare och platschef på Kungshamns El AB. Han berättar att han efter att ha läst till elektriker på gymnasiet arbetade som anställd på en annan elfirma innan år 2008 då han tillsammans med Bröderna Axelssons El nästan av en slump startade verksamheten.  
– Det var en byggare som ville kontraktera bra elektriker här i Kungshamn och det ena gav det andra, berättar Marcus.

Kungshamns El

Genom åren har Kungshamns El arbetat med traditionella jobb som större entreprenadarbeten inom industrin eller att sätta in strömbrytare i privata hem. Grunden har hela tiden varit nöjda anställda som trivs med sitt arbete. Marcus har byggt upp företaget efter principen på att den där lilla extra servicen som ges är en förutsättning för att kunna verka på en liten ort. Varje kundmöte och varje installation ska alltid utföras på bästa sätt.

Kungshamns El har idag fjorton installatörer med olika specialområden. Han förklarar hur de medvetet växt för att kunna ta sig an större arbeten. Från början tänkte de liera sig med snickare för att kunna montera solpaneler men då väderomständigheter kan göra det svårt att få till ett bra arbetsflöde och exempelvis hårda vindar förhindra arbete på tak i upp till en vecka blir det svårt att samplanera med andra företag. Kungshamns El ville ha kontroll på hela processen, införskaffade sig kompetens och gör nu jobbet själva. På samma sätt behöver utbildningen av befintlig personal fortskrida och möta kundernas behov. Marcus berättar att det just nu är väldigt populärt att installera solpaneler och laddmöjligheter för elbilar. Samtidigt som det väckts ett intresse för ny teknik som spar pengar och energi i smarta hem.
– Det efterfrågas en högre tolerans mot höjda energipriser tillsammans med en förenklad vardag, säger Marcus.

För såväl företagare som privatpersoner har numera säkerhet blivit en allt viktigare fråga. Kungshamns El erbjuder heltäckande larm- och övervakningslösningar och anpassar dem efter varje kunds önskemål. Det är många parametrar som ska föras samman. Ny teknik ska fungera med det gamla. Att hänga med i utvecklingen är nödvändigt. Antingen löses det med att ha flera generationer i företaget och en mix av ålder eller genom att vidareutbilda dem som önskar.
– Vi är i en framtidsbransch och vi har plats för fler, säger Marcus.

Idag installerar Kungshamns El moderna solceller och laddstationer samt utökar nätverk. Företaget drar och svetsar fiber samt är certifierade för att installera larm. Marcus berättar att det krävs en viss typ av kunnande för att behärska passersystem och få till säkra larm och kanske ett annat sätt att arbete när man möter personer hemma i sin villa.
– Jag tror att vår storlek hjälper oss att kunna möta bredden, säger Marcus.

För Kungshamns El ser framtiden ljus ut. Mycket har de ordnat själva genom att vara en liten organisation med stora muskler. Företaget har en tydlig lokal förankring samtidigt som de kan växla upp och ta riktigt stora jobb med hjälp av moderbolaget.
– Vi strävar efter att kunderna ska uppfatta oss som nära och gemytliga, avslutar Marcus.


Segelmakaregatan 12
45632 Kungshamn
Tel. 0523-459945
info@kungshamnsel.se
www.kungshamnsel.se