Willbo Glas & Aluminium är experter på entréer och fasader

Willbo Glas&Aluminium

I Skövde hittar vi en firma specialiserade på aluminium- och glaspartier. Willbo Glas & Aluminium har kunskap, erfarenhet och vilja att alltid göra ett bra jobb. Kunder är till åttio procent byggföretag och resterande privatpersoner.

När Richard Willbo startade Willbo Glas & Aluminium AB år 2011 var det som ett rent montageföretag som installerade fönster och balkonginglasningar. För sju år sedan började de tillverka glaspartier för ett belgiskt företag. Två år därpå blev de licenstillverkare för Sapas aluminiumpartier.
– Målet från början var att tillverka våra egna lösningar, berättar Richard.

Med skräddarsydda lösningar för alla typer av projekt kan Willbo Glas & Aluminium möta förfrågningar från byggbranschen och privatpersoner fullt ut. Huvuddelen av kunderna är byggföretag.

I närtid kommer verkstadsdelen flytta ut till Stenstorp för att få plats med alla utrymmeskrävande maskiner som fräser ut aluminiumprofiler där glas sedan kan monteras. Ett objekt kan väga alltifrån några kilo till flera ton beroende på om det är ett fönster, en dörr, ett skjutparti eller en stor glasfasad.

Tekniken är i ständig utveckling och det som var fantasi för femton år sedan är möjligt idag. Till exempel vikväggar av glas och värmeisolerade glasfasader. Richard vill att han och hans tre anställda är med i framkant av teknikutvecklingen för att kunna erbjuda sina kunder det bästa som är möjligt nu.
– Numera handlar mycket också om att det är produkter som ger miljön i så liten negativ påverkan som möjligt

Kontor liksom Showroom kommer fortsättningsvis ligga kvar i Skövde. Här kan man se möjligheterna med aluminiumprojekt från Sapa, fönster från H-fönster i Lysekil och Era-fönster från Halmstad. Båda de sistnämnda är förträffliga energifönster för villor och flerbostadshus som håller kvar värmen inomhus.
– Det är riktigt bra kvalitetsfönster, säger Richard.

Han visar hur de största energiförlusterna på äldre hus oftast är taket och sedan fönsterna. Här finns pengar att spara in för alla husägare.

Willbo Glas & Aluminium arbetar över hela landet

Eftersom Willbo Glas & Aluminium har egen tillverkning och olika bilar att transportera sina produkter med kan de vara med och räkna på jobb över hela Sverige. De kan tillverka runda fönsterpartier likväl som rektangulära eller i mer fantasifulla former. Det är kunden önskan om utseendet och vilja att beta för det udda som avgör. De senaste åren har Willbo Glas & Aluminium bytt ut fönster och monterat partier i Uppsala, Strängnäs och Göteborg.
– I första hand arbetar vi då med entrépartier och fasader, säger Richard.

De flesta av beställarna för jobb utanför Skövde är byggföretag som vill ha med sig en underleverantör de kan lita på. Med Willbo Glas & Aluminium vet de att jobbet blir gjort i tid, till överenskommet pris och med en kvalitet som man kan lita på. En annan del är att alla som jobbar på firman är trevliga och allmänt omtyckta. De är lätta att ha att göra med.
– Det handlar om att sätta kunden i första hand, avslutar Richard.

* Glaspartier

* Glas

* Fönster

* Dörrar

Hemsida: willboglas.se E-post: info@willboglas.se