Rörbolaget i Smålandsstenar utför allt inom vvs

I snart 75 år har Rörbolaget i Smålandsstenar varit med och hjälpt privatpersoner, företag och industrier med att installera, renovera och sköta om allt som går i rör. Det innebär allt från bostadshusens uppvärming och sanitet till industrins kyla, värme och tryckluft. En av företagets styrkor är att de har en butik med en tillhörande utställning.

Rörbolaget

I Det anrika Rörbolaget i Smålandsstenar AB grundades av Arne Andersson och Elis Lagerstedt redan 1949. De båda har gått ur tiden så vi möter Martin Karlsson som halkade in på företag som prao-elev i högstadiet, fortsatte som sommarjobbare och uppmanades att gå vvs-linjen på gymnasiet för att sedan göra sin praktik på Rörbolaget i Smålandsstenar. Martin har inga släktband till de dåvarande bröderna och ägarna Tore och Bosse eller i tidigare led men har sedan 1994 då han tog sitt vvs-certifikat varit heltidsanställd.
– Jag vet inget annat eftersom jag inte gjort något annat, berättar Martin.

Sedan åtta år tillbaka driver han Rörbolaget i Smålandsstenar och vid sin sida har han Linda Jacobsson som är administratör och butiksansvarig. Hennes tid på Rörbolaget i Smålandsstenar är inte lika lång som hennes företrädare Annika som var i företaget i trettiofyra år. Linda började i februari år 2023 och är helt ny i branschen. När hon nu administrerar de mellan trettiotusen och fyrtiotusen rördelarna har hon stor nytta av sina tjugo år som administratör på kommunen. Hennes mål är att digitalisera och förnya arbetssättet för Rörbolaget i Smålandsstenar för att göra allt överskådligt.
– Det är fortfarande lite för mycket papper, säger Linda.

Rörbolaget i Smålandsstenar har en stark lokal anknytning med en arbetsradie på två mil som innefattar Gislaved och Hylte. De är en få rörfirmor i den här storleken som har sin butik kvar. Hit kommer man inför sin badrumsrenovering för att hämta inspiration och få hjälp av erfarna serviceexperter. För Martin som gått den långa vägen är det viktigt att hålla fast vid traditionen att ta hand om alla typer av kunder. Oavsett om man vänder sig till Rörbolaget i Smålandsstenar som privatperson, bostadsrättsförening, företag eller industri så kan man räkna med att få helhjärtad service.

Och det uppskattas. För att möta efterfrågan skulle Martin behöva anställa två personer till. Gärna i den åldern då de kan gå som lärlingar och från grunden lära sig vad det är som gör Rörbolaget i Smålandsstenar till ett genuint företag som är trygga i sina traditioner och samtidigt följer med i utvecklingen.

Utöver Martin och Linda arbetar tre kompetenta vvs-montörer ute på fältet. Det är de som ser till att deras kunder har varmt vatten i ledningarna och ett gott dricksvatten i kranen. De är uppskattade för sin servicemedvetenhet och att göra jobbet i tid. För Martin är det ingen hemlighet vad som gör Rörbolaget i Smålandsstenar populära utan det är helt enkelt att de anställda lämnar varje jobb lite bättre än vad som förväntades av dem.
– Vi går aldrig ifrån ett jobb innan vi själva är nöjda med det, säger Martin.

Rörbolaget i Smålandsstenar står på tre ben

Företaget har tre huvudsakliga arbetsområden där badrumsrenoveringar är en del, värmepumpar en annan och den tredje är vvs-arbeten för industrier. Det sistnämnda handlar om funktioner för processer, kylvatten, tryckluft och allt annat som går i rör. Rörbolaget i Smålandsstenar erbjuder kompletta lösningar för uppvärmning såsom villa- och värmepumpar och gas- och vedpannor. Inför vintern påminner Martin husägare att se över sina värmepumpar. Enligt honom behöver en service inte göras varje år men väl vartannat eller vart tredje år.

Rörbolaget i Smålandsstenar har en stor expertis gällande varmvattenberedare och vattenfilter. I företagets affärsidé ingår det att deras produkter ska ha den kvalitet som deras uppdragsgivare förväntar sig och vara en kostnadsoptimal produkt. Det är något väldigt småländskt över det. För att lyckas behöver de använda sig av den senaste tekniken för produktion och kommunikation.
– Vi ligger långt fram när det kommer till energibesparingar och annat som ligger i tiden, säger Martin.

I butiken finns ett tvärsnitt över det som ligger i tiden men i kataloger och på hemsidor hos de leverantörer Rörbolaget i Smålandsstenar arbetar med kan man som kund ta del av oändliga möjligheter. Bara wc-stolar finns i en förvirrande stor mängd. Man kan välja mellan traditionella stolar stående på golvet eller inbyggda som är vägghängda samt med ett varierande utbud av sitsar. När det kommer till blandare är urvalet än större då de finns i en mängd olika utföranden, färger och former.  Rörbolaget i Smålandsstenars ambition är att samarbeta med svenska och nordiska välkända märken som garanterar en hög kvalitet och säkerhet.
– Vi känner våra kunder och vill erbjuda dem bra lösningar, avslutar Martin.

Tel. 0371-30815

www.rorbolaget.com info@rorbolaget.com
Oxelgatan 10, SMÅLANDSSTENAR