Bullens Bil och Gummi har ordning och reda på allt

På Bullens Bil och Gummi kan man lita på att personalen tar hand om din bil och dina däck på bästa sätt. Här kan man lämna in bilen för däckskifte, njuta av en god kopp kaffe sittandes i en bekväm lädersoffa, titta på teve och vara lugn med att bilen lyfts på rätt sätt, att bultarna dras rätt, de nya däcken hamnar i rätt färdriktning med rätt lufttryck och de gamla tvättas för att sedan lagras under perfekta förhållanden.

Sedan 2019 driver Pierre Karlsson Bullens Bil och Gummi AB som har stora och fina lokaler i Norra Ryds Industriområde strax norr om Skövde. Här finns utrymme att tvätta, däck och fälgar för att sedan förvara dem under optimala förhållanden mellan säsongerna. Bullens Bil & Gummi strävar efter att hitta lösningar för att minska miljöpåverkan och har en högt satt hållbarhetspolicy. I den ingår inköp av ergonomiska arbetsredskap för att minska belastningen på personalen liksom justering av rutiner. Ett exempel på detta är tvättmaskinen som automatisk och utan kemikalier tvättar däck och fälgar i femtiofem graders varmt vatten. Rena hjul är också lättare att kontrollera för slitage vilket görs i samband med att däcken märks upp med position på bilen och ägare innan de rullas ut till förvaring. Väl inne i lagret vilar däcken tryggt och försäkrade i väntan på nästa säsong.
– Det är roligare att jobba när det är rent och ordning på sakerna, säger Pierre.

Ordning och reda är viktigt för Pierre. Det är grunden för att kunna erbjuda bra service och göra det enkelt för kunderna. Det är också bra för dem som arbetar på däckverkstaden. Pierres inställning är att man inte behöver vara kolsvart bara för att man jobbar i en verkstad utan att det går att hålla rent och fräscht. Det ska heller inte vara mycket övertid. Trots att de har dygnet runt jour vill Pierre att de anställda ska ha så lite övertid som möjligt. De ska också ha tillgång till lyfthjälp och arbeta tryggt. Det sistnämnda är inte minst viktig för dem som har jour och ska byta däck på en bil. Behövs TMA så beställs det in. Det är en omsorg över de små detaljerna som skapar en trygg miljö och helhet.

Och det uppskattas av de som arbetar på Bullens Bil & Gummi. Totalt är fem personer heltidsanställda plus att Pierre tar in ett par extra man när det är högsäsong. Alla är bekanta med de nyckelord som Bullens Bil & Gummi arbetar efter: närhet, engagemang, trygghet, kunskap och kvalitet.
– Vi ska vara ett strå vassare än andra däckverkstäder, säger Pierre.

Förutom däckskifte, däckhotell samt försäljning av däck och fälgar utför Bullens Bil & Gummi hjulinställningar, balansering av hjul samt dygnet runt jour. Ambitionen är att de ska vara på plats med ett korrekt däck inom en och en halvtimme när de fått in ett larm oavsett tid på dygnet. De har en servicebil för vanliga bilar och en för lastbilar.
– Det spelar ingen roll och det är på julafton eller någon annan helg vi fixar alla däck som körts sönder, säger Pierre.

Bullens Bil & Gummi sätter kunden i centrum

Det noga uttänkta bemötandet av kunder märks direkt när man kommer in i kundmottagningen. Här har fönsterna gardiner, läderfåtöljerna fällar man kan svepa om sig i och det finns en barnhörna med papper, färgkritor samt ett litet kök de små kan leka i. Naturligtvis finns också en utställning med riktigt läckra fälgar och en kaffeautomat med olika sorters kaffe samt choklad. Pierre utgår ifrån hur han själv vill bli bemött som kund och därför ska det vara städat, inbjudande och familjärt.
– Det är den känslan jag vill förmedla till våra kunder, säger Pierre.

Innan han började på Bullens Bil & Gummi var han anställd på Bridgestone där han reste land och rike runt för att besöka däckverkstäder. Under många år såg han många verkstäder som fungerade bra och andra som var mindre bra. Han samlade på sig intryck om hur det var att stiga in i en verkstad och vad man möttes av. Bullens Bil & Gummi hade han besökt många gånger innan han tog över och det var redan då en bra däckverkstad. Sture Johansson som allmänt kallades för Bullen grundade företaget år 1975 och gjorde ett bra jobb. Han var en uppskattad profil. Hans arv till framtiden är numera en av landets absolut bästa däckverkstäder.

Bullens Bil & Gummi är anslutna till Däckteam som är Sveriges största däckkedja och de kan helt fristående välja det däck som passar kundens bil bäst.
-Vi ska presentera det som passar kundens bil och plånbok bäst, avslutar Pierre.


Norra Ryd Industriområde2, Skövde
Telefon: 0500-436991   

Info@bbg.nu
www.bbg.nu