Med holistisk syn tar sig Fotkliniken Broberg an dina fötter

I tio år har Fotkliniken Broberg erbjudit sina kunder allt som har med fötter att göra och lite till. Oftast kommer kunderna när de har problem med sina fötter och här får de hjälp att åtgärda det. Ibland handlar det om nageltrång, liktornar, hälsprickor eller besvärande vårtor och andra gånger om PPT som är en särskild form av psoriasis som bara sätter sig på fötterna.

Sophia Broberg driver sedan 2014 Fotkliniken Broberg som är belägen på Södra Drottninggatan centralt i Uddevalla. Hon lovar att man med trygghet kan lägga sina fötter i hennes händer och att hon kommer ta hand om dem.

I grunden har Sophia en undersköterskeutbildning och tio års erfarenhet inom vården som hon byggt på med flera massageutbildningar samt en utbildning till fotterapeut på Axelson i Göteborg. Men för trettio år sedan var det nära att hennes magiska händer skulle få ta hand om fyrbenta varelser eftersom hon tävlade med hästar och var inne på att gå hovslagarlinjen.
– Mänskliga fötter vann, konstaterar Sophia.

Övergången från hovar via sjukvården och vidare till medicinsk vård av fötter var ett naturligt steg för henne då hon såg behovet av professionell hjälp på strokeavdelningen. Hon har med sin erfarenhet från hästar och människor märkt att kroppen i alla lägen hänger ihop. Det finns kunder som vänt sig till Fotkliniken Broberg för att de upplevde problem med fötterna och där Sophia spårade ursprunget till något annat. Inte helt ovanligt är att svullna fötter och ben grundar sig i något annat som exempelvis hjärtsvikt.
– Då är det en fördel att ha en medicinsk utbildning i botten, säger Sophia.

Hennes holistiska syn har hon fört vidare till Rebecka som är på salongen två dagar i veckan och som avlastar Sophia eftersom hon för närvarande går en tvåårig utbildning till KBT-terapeut. Redan idag märker Sophia att en del av hennes kunder kommer lite oftare än vad deras fötter egentligen behöver. Troligtvis är det för det särskilda omhändertagandet man får hos Fotkliniken Broberg och den mänskliga kontakten. Framöver kommer Sophia kunna ta hand om både kropp och själ.
– Jag älskar mitt jobb men det kan vara tungt och jag vill hålla länge, säger Sophia.

På Fotkliniken Broberg ser man till helheten

Medicinsk fotvård förebygger och åtgärdar problem med fötterna. Hos Fotkliniken Broberg börjar en medicinsk fotvårdsbehandling med ett avkopplande fotbad innan Sophia eller Rebecka kontrollerar fotstatus. Det är en analys av fötternas beskaffenhet och om det behövs utföras en behandling av nagelsvamp, fotsvamp, nageltrång, hälsprickor och/eller liktornar. I alla lägen innebär det nagelklippning, rensning av nagelband, borttagning av förhårdnader och filning. I behandlingen ingår lackering av naglar i valfri färg. Allt avslutas med en avkopplande fotmassage där Sophia använder sig av tekniker från Thaimassage och andra massageformer hon behärskar.
– För de äldre arbetar jag mer med en taktil massage, berättar Sophia.

De flesta kunder är som man kan föreställa sig i den äldre generation men till salongen kommer också många yngre som tränar mycket och behöver hjälp eller bara för att njuta av en skön behandling. På Fotkliniken Broberg utför de en spabehandling som inkluderar fotmassage och insmörjning samt lackering av naglar men man kan också välja enbart pedikyr eller vaxning utav underben.

För Sophia är det allra viktigaste bemötandet av varje kund. Var och en ska känna sig omhändertagna och njuta från första början när de slår sig ned i stolen tills att de dansar ut på lätta fötter. Även om en behandling av exempelvis en liktorn kan vara smärtsam så ska åkomman ha släppt när de lämnar.
– Många säger att det var en underbar timma, säger Sophia.

I en del fall behöver kunden fortsätta med behandlingen hemma. Det kan vara nagelsvamp där Sophia fräser ned naglarna eller hälsprickor som behöver tas hand om en tid till. Fotkliniken Broberg har produkter för egenbehandling, fotcrèmer samt behandlande fotbad till försäljning på salongen.

Sophia har genom åren lärt sig att många inte vill tala högt om sina problem med fötterna. Här lovar hon sina kunder en sak och det är att alla problem går att åtgärda. Hon och Rebecka har kunskap och vilja att hjälpa var och en som besöker Fotkliniken Broberg.
– Vi erbjuder fotvård med det lilla extra, avslutar Sophia.


Fotklinik Broberg

Lägg dina fötter i mina händer
Sophia Broberg / Medicinsk Fotvårdsterapeut


Södra Drottinggatan 12,

45140 UDDEVALLA

Telefon: 0727-13 12 12

info@fotklinikbroberg.se

www.fotklinikbroberg.se